Αιγιάλεια: Διαλέξεις για τα αρχαιοελληνικά παιχνίδι και μουσικά όργανα

Δύο διαλέξεις με θέμα το αρχαιοελληνικό παιχνίδι και τα αρχαία μουσικά όργανα διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας σήμερα και στις 17 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγαίου. Πρόκειται για διαλέξεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος του Κώστα Κοτσανά, εμπνευστή και δημιουργού του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
11.00-11.30: «Μαθαίνω και παίζω ένα αρχαιοελληνικό παιχνίδι».

Το εκπαιδευτικό εργαστήρι του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Δημοτικού Σχολείου Τεμένης.

11.30: «Άγνωστες πτυχές της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας»: Μια εκτενής αναφορά σε μερικές εξαιρετικές αρχαιοελληνικές εφευρέσεις όπως ο «κινηματογράφος» του Ήρωνος, το ρομπότ-υπηρέτρια του Φίλωνος, η καταθλιπτική αντλία του Κτησιβίου, κ.λ.π. Εφευρέσεις που οδήγησαν στην τεχνολογική και επιστημονική επανάσταση του 3ου αι. π.Χ., λησμονήθηκαν στα χρόνια που ακολούθησαν και επανακτήθηκαν από το σύγχρονο δυτικό πολιτισμό μετά από χίλια χρόνια ωρίμανσης, καθορίζοντας τον σημερινό τρόπο ζωής μας. Ομιλητής: Κώστας Κοτσανάς, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός – εκπαιδευτικός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
11.00-11.30: «Μαθαίνω και παίζω ένα αρχαιοελληνικό παιχνίδι»: Το εκπαιδευτικό εργαστήρι του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου.

11.30: «Τα Μουσικά Όργανα των αρχαίων Ελλήνων»: Μια μουσική διαδρομή από τη λύρα του Ερμή και την κιθάρα του Απόλλωνα μέχρι τον ελικώνα του Πτολεμαίου και την ύδραυλη του Κτησιβίου. Ομιλητής: Κώστας Κοτσανάς, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός – εκπαιδευτικός.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!