190η επέτειος απελευθέρωσης του Ναυπλίου

Το Νοέμβριο του 1822 ξημερώματα του Αγίου Ανδρέα ο Στάϊκος Σταϊκόπουλος με τους άνδρες σκαρφάλωσε στο κάστρο Παλαμηδίου και έτσι κατάφερε να απελευθερώσει το Ναύπλιο. Τιμώντας αυτή την ημέρα, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία και στέψη του ανδριάντα του πορθητή Στάϊκου Σταϊκόπουλου από τους μαθητές. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του προοδευτικού συλλόγου «ο Παλαμήδης» στην αίθουσα του Τριανόν και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί  δοξολογία στον ιστορικό ναό του Αγίου Ανδρέα στο Παλαμήδι.

Θα ακολουθήσει, στις 12:30 μ.μ. επιμνημόσυνη δέηση, και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Στάϊκου Σταϊκόπουλου .

Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ο 40ο Παλαμήδειος δρόμος και στην συνέχεια στο Βουλευτικό θα γίνουν οι απονομές μεταλλίων στους αθλητές που έλαβαν μέρος.Στην εκδήλωση θα χορέψει η ομάδα του σωματείου Φίλων ΠΛΙ.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!