Ζουράρις: Δεν πειράζει να χάσουμε και μερικά νησιά

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου για τις αλλαγές στην Παιδεία, όταν, αναφερόμενος στη σημασία της ελληνικής γλώσσας δήλωσε: «Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν».

Με άμεση παρέμβασή του, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, έσπευσε να εξηγήσει τι ήθελε να πει ο κ. Ζουράρις, λέγοντας: «Αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά» διευκρίνισε ο κ. Γαβρόγλου.

«Η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση, η ελληνική γλώσσα τελεί υπό απειλήν. Επί 3.000 χρόνια κερδίζουμε και χάνουμε νησιά, το θέμα είναι να μην χάσουμε τη γλωσσά μας» επέμεινε ο κ. Ζουράρις.

Σημειώνεται, τέλος, ότι κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκε σε γενικές γραμμές το σχέδιο του υπουργείου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση που θα προωθηθούν σε βάθος τριετίας. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται η κατάργηση των Πανελληνίων Εξετάσεων.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΖΟΥΡΑΡΙΣ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΜΕΡΙΚΑ ΝΗΣΙΑ, ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ


Αφήστε μια απάντηση