ζωή-κωνσταντοπούλου-καμία-προοπτική-769593
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 23.06.2022 | 12:51

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καμία προοπτική συνεργασίας με Τσίπρα και… ορφανά του

«Η δική μου παρουσία στην ημερίδα της Ένωσης Αποστράτων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ενόχλησε τον ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς γιατί υπενθυμίζει ότι δεν είναι καθόλου μονόδρομος να είσαι προσκυνημένος, όπως ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ και θυμίζει ότι βεβαίως υπήρχε η επιλογή του να είμαστε συνεπείς. Το ότι κάποιοι ξεπούλησαν ό,τι είχαν διακηρύξει, επειδή γλυκάθηκαν από την καρέκλα και το χρήμα, από την εξουσία και τα λεφτά, δεν σημαίνει ότι είμαστε όλοι έτσι ή ότι δεν είχαν επιλογή οι καημένοι.»

Αυτό τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολιάζοντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στη διοργάνωση ημερίδας στη Θεσσαλονίκη με αντικείμενο την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ πρόσθεσε: «Η εκδήλωση εξόργισε όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μπορούσε να κρυφτεί, εξόργισε και την κυβέρνηση, διότι κανείς δεν θέλει σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας, να υπενθυμίζεται ότι αυτή η Συμφωνία μπορεί να ανατραπεί.»

Απαντώντας στην παρατήρηση ότι είναι ασυνήθιστη η ρητορική της για αριστερό κόμμα σημείωσε: «Ο πατριωτισμός, πρώτα απ΄όλα, δεν έχει χρώμα. Εγώ είμαι της συνταγματικής ερμηνείας του πατριωτισμού, που ταυτίζει και συνδέει άρρηκτα και αδιάρρηκτα την πατρίδα με τη Δημοκρατία.»

Κληθείσα να σχολιάσει το προεκλογικό κλίμα που διαμορφώνεται, αλλά και τις προσδοκίες της για τις προοπτικές της Πλεύσης Ελεύθεριας, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Το πότε θα γίνουν εκλογές δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς. Η δική μου άποψη και η θέση της Πλεύσης Ελευθερίας είναι ότι δεν πρέπει να παίζει κανείς με τη συνταγματική τετραετία. Αυτό που είχε ξεκινήσει ο Σημίτης και το πήραν γαϊτανάκι όλοι οι άλλοι, είναι ολέθριο για τη Δημοκρατία. Είναι άλλο να πέσει μια κυβέρνηση υπό την λαϊκή πίεση και άλλο να εμπεδώνεται μια αντίληψη, όπως αυτή, που είπε ανερυθρίαστα ο κ. Τσιπρας πέρσι στη ΔΕΘ ότι δηλαδή είναι προνόμιο του πρωθυπουργού όποτε θέλει να κάνει εκλογές. Αλίμονο μας! …Εμείς αναζητούμε πραγματικά άξιους ανθρώπους μέσα στην κοινωνία και θα απευθύνουμε επίσημο κάλεσμα στον κόσμο να στελεχώσει και τα ψηφοδέλτιά μας και τις δυνάμεις μας. Στις 9 Ιουλίου έχουμε και την πανελλαδική οργανωτική μας σύσκεψη, που θα αποτελέσει και την αφετηρία μιας τέτοιας διαδικασίας. Δεν θα κάνουμε εμείς αναβαπτίσεις και μεταγραφές του τύπου που έχει συνηθίσει η ελληνική πολιτική σκηνή. Δηλαδή δεν πρόκειται να βαφτίσουμε προοδευτικό ή δημοκράτη ή πατριώτη έναν που έχει ξεπουλήσει τα πάντα, ούτε θα δεχθούμε τα ορφανά του Τσίπρα, που τώρα ξαφνικά το 2022 θυμήθηκαν ότι αντιπολιτεύονται, την ώρα που πήραν υπουργικές καρέκλες και τα εφάρμοσαν όλα. Μιλάω για Τσακαλώτους, μιλάω για όλους αυτούς, που τώρα κάνουν τους επαναστάτες εντός ΣΥΡΙΖΑ αλλά ήταν οι καλύτερες στυλοβάτες των μνημονίων και του Τσίπρα.»