Υπουργός ενάντια στο ΣτΕ

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 1 Αυγούστου 2021 - 09:15
  • Comments Off

Κάνει σαν να μην καταλαβαίνει ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκανε δεκτή την προσφυγή της ΓΣΕΕ και ακύρωσε ως μη νόμιμη την Υπουργική Απόφαση με την οποία όρισε ο υπουργός Οικονομικών τον Ιωάννη Πάιδα, από τη ΔΑΚΕ-Δημοσίου, πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ).

Ομως αντί να εφαρμόσει πάραυτα το διατακτικό του ΣτΕ επανεκκινώντας την όλη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου στην ΟΚΕ, ο υπουργός προτίμησε ξανά να αυθαιρετήσει. Με τροπολογία που κατέθεσε στο σχέδιο νόμου για το Κτηματολόγιο αντικαθιστά τον έκπτωτο -με απόφαση του ΣτΕ- πρόεδρο με τον αντιπρόεδρο της ΟΚΕ. Μικρή σημασία έχει εάν και αυτός ο αντιπρόεδρος είναι κυβερνητικός και εκπρόσωπος των εργοδοτών.

Το θέμα είναι ότι ο κ. Σταϊκούρας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει πως πρέπει να συγκληθεί η Ολομέλεια και να κάνει εκλογές. Αν για μια θεσούλα φέρεται έτσι, φανταστείτε τι γίνεται στα πιο σοβαρά. Ή μήπως δεν είναι απλώς μια θεσούλα;
Πηγή: efsyn.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]