Πολιτική

Υποκλοπές: Στις 18:00 ο Τσίπρας συναντά Σακελλαροπούλου -Σκέψεις στο ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μομφής

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών. Σήμερα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε τον φάκελο της έρευνας από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο με τον τελευταίο να ενημερώνει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Κινούμενος θεσμικά ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα στις 18:00 το απόγευμα αναμένεται να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να την ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις ενώ αύριο αναμένεται να πάρει το λόγο στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Υγεία, προκειμένου να ενημερώσει το Κοινοβούλιο αλλά και τον ελληνικό λαό για τα νέα στοιχεία.

Υπό το πρίσμα όλων αυτών όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά ακόμα και αυτό της πρότασης μομφής. Η αυριανή μέρα αναμένεται να είναι ταραχώδης για το κοινοβούλιο αφού οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει τον λόγο σε νομοσχέδιο που θα συζητείται στην Ολομέλεια και θα καταγγείλει όσους εμπλέκονται και προσπαθούν να εμποδίσουν την έρευνα στην υπόθεση των υποκλοπών. Πολιτικοί παρατηρητές σχολίαζαν ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να φέρει και πρόταση μομφής στην κυβέρνηση ή στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής. Για τον λόγο αυτό οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβαν μήνυμα προκειμένου να βρίσκονται στην Ολομέλεια αύριο στις 10 το πρωί.

Συνεργάτες του κ. Τσίπρα αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος «είναι θεσμικός και δεν πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο, ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο όπως οφείλει από το βήμα της Βουλής, στο ναό της Δημοκρατίας».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του στην ΑΔΑΕ με τον επικεφαλής κ. Χρήστο Ράμμο προχώρησε σε μία αινιγματική δήλωση. Τόνισε πως «υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, το φως νίκησε το σκοτάδι», μιλώντας ως το γεγονός αυτό να έχει συντελεστεί, θέλοντας όπως φαίνεται να δείξει πως τα στοιχεία είναι πλέον γνωστά. Με τη δήλωση, υπονοεί ότι μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή προκύπτουν στοιχεία για παρακολούθηση πολιτικών προσώπων.

Την ίδια ώρα, επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, στους πολιτικούς αρχηγούς και στο υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, σύμφωνα με και το δικαίωμα που του δίνει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος και στην οποία παραθέτει τα ευρήματα που προέκυψαν μετά τους ελέγχους της Αρχής, μετά και το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Με βάση το άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022 που προβλέπει ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης», ο κ. Ράμμος απέστειλε επιστολή στους προαναφερθέντες παραλήπτες, γνωστοποιώντας πως τα πρόσωπα τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να διερευνηθεί η παρακολούθηση τους (σ.σ. στις 7 Δεκεμβρίου του 2022) ήταν εν τέλει παγιδευμένα από τους κοριούς της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Έξι πρόσωπα κατονομάζει η επιστολή

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην επιστολή Ράμμου, κατονομάζονται έξι πρόσωπα που «έπεσαν» θύματα του κοριού της ΕΥΠ. Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία έχουν αναφερθεί σε δημοσιεύματα.

Υψηλόβαθμες πηγές της Βουλής ανέφεραν στο CNN Greece ότι ο Χρήστος Ράμμος από τα τέλη Αυγούστου και μετά και σε μηνιαία βάση ενημερώνει τον Πρόεδρο της Βουλής για επισυνδέσεις που έχουν γίνει. Η «αναφορά» περιλαμβάνει μόνον νούμερα και όχι περισσότερα στοιχεία.

 

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Recent Posts

Θεσσαλονίκη: Πώς η ΕΛΑΣ παίζει… μπάλα στη δημοτική αστυνομία της πόλης

Από αστυνόμο σε... αστυνόμο πηγαίνει η ηγεσία της δημοτικής αστυνομίας στο δήμο Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα,…

12 λεπτά ago

Άνοιξε η Ε.Ο. Πάτρας -Αθηνών: Που υπάρχουν προβλήματα

Άνοιξε και στα δύο ρεύματα η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό από Πάτρα προς…

23 λεπτά ago

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Πότε καταβάλλεται η διπλή δόση στους δικαιούχους

Στις 30 Νοεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και μάλιστα το…

31 λεπτά ago

H ΠτΔ τηλεφωνεί σε δωρητές του κράτους

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Παναγιώτη και τη Σωτηρία Αραμπατζή από το…

35 λεπτά ago

Καταγγελία Αντώναρου: Ποιοι βοηθούν τους αποστάτες του ΣΥΡΙΖΑ;

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη ο Ευάγγελος Αντώναρος μέσω Twitter. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην…

38 λεπτά ago

Δημοσκόπηση στη Βρετανία «κατακεραυνώνει» τη στάση Σούνακ

Μια δημοσκόπηση της YouGov στη Βρετανία αναδεικνύει πως οι πολίτες της χώρας θεωρούν λανθασμένη την…

55 λεπτά ago