Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Η προθεσμία & οι εξαιρέσεις -Σήμερα οι διευκρινίσεις Πλεύρη - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
3
Ιανουάριος
Back

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Η προθεσμία & οι εξαιρέσεις -Σήμερα οι διευκρινίσεις Πλεύρη

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σήμερα θα παρουσιαστεί το πλήρες πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή, στις 10.30 ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, θα προχωρήσει σε διευκρινίσεις για την εφαρμογή του μέτρου. Στην αποσαφήνιση του νέου τοπίου θα συμβάλλει και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Η αύξηση των ραντεβού μετά την εξαγγελία Μητσοτάκη, δίνει μια πρόσκαιρη ικανοποίηση στο κυβερνητικό επιτελείο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν τα επίσημα αριθμητικά δεδομένα από τις λίστες των νέων ραντεβού για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα (60 ετών και άνω) που θα κλειστούν τις επόμενες ημέρες, ώστε να τα αξιοποιήσουν και… πολιτικά το γεγονός επιδεικνύοντας εκ νέου την «ορθότητα της επιλογής» τους.

Προθεσμίες -εξαιρέσεις

Όπως γράψαμε, η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει για επιτακτικούς λόγους προστασίας δημόσιας υγείας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες που είναι άνω των 60 ετών.

Όσοι έχουν γεννηθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου του 1961 πρέπει να έχουν λάβει πρώτη μοναδική έως και 16η Ιανουαρίου 2022 και η ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει σύμφωνα τις προβλεπόμενες διαδικασίες και προβλεπόμενο χρόνο.

Από την υποχρεωτικότητα εξαιρούνται (α) όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα εκατόν ογδόντα (180) ημερών από και (β) όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν διενέργεια του εμβολίου.

Ο Πρωθυπουργός , μιλώντας σε συνέδριο του Reuters ξεκαθάρισε πως «αυτήν την ώρα δεν υπάρχει σχεδιασμός στην κυβέρνηση για επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Για το επόμενο διάστημα, δεν προβλέπεται lockdown, αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις. Ήδη, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας φέρεται να έχει εισηγηθεί τη λειτουργία των θεματικών χριστουγεννιάτικων πάρκων μόνο για εμβολιασμένους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!