υπεξ-ο-οηε-οφείλει-να-υπηρετεί-τον-οικο-1252559
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.10.2023 | 11:45

ΥΠΕΞ: Ο ΟΗΕ οφείλει να υπηρετεί τον οικουμενικό του σκοπό

Ανακοίνωση για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ο οποίος ιδρύθηκε σαν σήμερα το 1945, εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ).

«Η Ελλάδα, ένα από τα ιδρυτικά κράτη-μέλη του ΟΗΕ, στηρίζει τον ρόλο του Οργανισμού στην προώθηση της διεθνούς ειρήνης, μέσω της διπλωματίας και της διαβούλευσης» τονίζουν από την Ελληνική Διπλωματία.

Και προσθέτουν:

«Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, όπου η ειρήνη απειλείται, η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην πεποίθηση ότι τα Ηνωμένα Έθνη οφείλουν να υπηρετήσουν τον οικουμενικό τους σκοπό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Σαν σήμερα, στις 24 Οκτωβρίου 1945, ιδρύθηκε ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, ο θεματοφύλακας της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.

Η Ελλάδα, ένα από τα ιδρυτικά κράτη-μέλη του ΟΗΕ, στηρίζει τον ρόλο του Οργανισμού στην προώθηση της διεθνούς ειρήνης, μέσω της διπλωματίας και της διαβούλευσης. Ασκεί διαχρονικά και με συνέπεια μία εξωτερική πολιτική αρχών, με προτεραιότητα το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των θεμελιωδών αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, όπου η ειρήνη απειλείται, η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην πεποίθηση ότι τα Ηνωμένα Έθνη οφείλουν να υπηρετήσουν τον οικουμενικό τους σκοπό την ειρηνική επίλυση των διαφορών και τον απαρέγκλιτο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.