υπεξ-αποκλειστικό-ο-σπύρος-λαμπρίδης-1235521
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.09.2023 | 15:18

ΥΠΕΞ -Αποκλειστικό: Ο Σπύρος Λαμπρίδης ειδικός απεσταλμένος για την Ουκρανία

Ειδικός απεσταλμένος για την Ουκρανία ορίστηκε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Aftodioikisi, ο πρέσβης επί τιμή Σπύρος Λαμπρίδης.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) Γιώργος Γεραπετρίτης στις 13 Σεπτεμβρίου, ο κ. Λαμπρίδης ορίστηκε ειδικός απεσταλμένος της Ελληνικής Διπλωματίας για την Ουκρανία, στο έδαφος της οποίας μαίνεται άγριος πόλεμος μετά τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Σπύρος Λαμπρίδης είναι ένας από τους πιο έμπειρους και ικανούς Έλληνες πρέσβεις, ενώ θεωρείται «γκουρού» σε νατοϊκά ζητήματα, καθώς διατέλεσε επί πολλά έτη μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.

Κατά τις εκτιμήσεις έμπειρων παρατηρητών των εσωτερικών διεργασιών του ελληνικού ΥΠΕΞ, η τοποθέτηση Λαμπρίδη ως ειδικού απεσταλμένου σηματοδοτεί αφενός το βαθύτερο και εντονότερο ενδιαφέρον της Αθήνας για τον πόλεμο στην Ουκρανία και αφετέρου τη διάθεση της χώρας μας να κινηθεί ανάλογα και σε διεθνές επίπεδο και να μετάσχει ακόμα περισσότερο στις όποιες σχετικές πρωτοβουλίες.

Σημειώνεται ότι ο πρέσβης Λαμπρίδης είναι συγγραφέας βιβλίων, μεταξύ των οποίων το ανάγνωσμα «Τα βράχια».

Ο πρέσβης ε.τ. Σπύρος Λαμπρίδης