ΥΠΕΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ακαταδίωκτο εκεί που δεν υπάρχει - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
27
Νοέμβριος
Back

ΥΠΕΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ακαταδίωκτο εκεί που δεν υπάρχει

Το Υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωση του μίλησε για την “Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά” και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι βλέπει ακαταδίωκτο εκεί που δεν υπάρχει.

«Στη σημερινή ανακοίνωσή του για το νομοσχέδιο “Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά” ο ΣΥΡΙΖΑ… ανακάλυψε θέμα για τις ευθύνες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ). Όμως, είναι προφανές σε όποιον διαβάσει το άρθρο 19 του νομοσχεδίου, τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΕΚΑ διώκονται τόσο για δόλο, όσο και για βαριά αμέλεια. Πού είδε ο ΣΥΡΙΖΑ το ακαταδίωκτο;» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το άρθρο 19 του νομοσχεδίου άλλωστε ακολουθεί τη δομή του άρθρου 33 του Ν. 4389/16 (του ΣΥΡΙΖΑ) για την ΑΑΔΕ με μία διαφορά: στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπεται δίωξη για βαριά αμέλεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ άραγε έχει πολιτική αμνησία για όλα αυτά;

Για όλα τα υπόλοιπα που επαναλαμβάνονται στην ανακοίνωση ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: εμείς προωθούμε μια μεταρρύθμιση με βάση τις επιτυχημένες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται ένα παρωχημένο και αποτυχημένο σύστημα που βρίσκεται στα όριά του.

Οι πολίτες και η νέα γενιά μας παρακολουθούν και κρίνουν» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!