Υπ. Συμβούλιο: Την επόμενη εβδομάδα το κοινωνικό μέρισμα -Τι είπε ο Μητσοτάκης για παροχές

Με την οικονομία και την ενημέρωση για προμήθειες του Άμυνας ξεκίνησε το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε το στίγμα για σταδιακές παροχές κατά τη διάρκεια του 2020 ανάλογα με την πορεία του προϋπολογισμού, ενώ οι αποφάσεις για το μέρισμα του 2019 θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Η μετάθεση των αποφάσεων για το ύψος και τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος οφείλεται, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, στο γεγονός ότι τόσο τα ποσά όσο και οι δικαιούχοι αναμένεται να είναι αισθητά μειωμένα. 

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός τόνισε όσον αφορά στη διαχείριση των, καλύτερων από το στόχο, αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού, ότι «θα ανακοινώνονται σταδιακά τα καλά νέα όσο κερδίζουμε δημοσιονομικό χώρο.»

Αφησε έτσι να εννοηθεί ότι όσο υπάρχουν θετικά στοιχεία από τον προϋπολογισμό θα προχωρά η εφαρμογή θετικών μέτρων και μέσα στο 2019 και μέσα στο 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για το μέρισμα του 2019 και για το 2020 είναι ανοιχτό να γίνονται βελτιώσεις όσο προχωρά η χρονιά, όχι μόνο στο τέλος.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα ζήτησε από τους υπουργούς να υπενθυμίζουν τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι μέσα στην τετραετία θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στους υπουργούς για το γεγονός, όπως είπε, ότι τηρούνται μέχρι τώρα τα χρονοδιαγράμματα, καθώς μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν ψηφιστεί τουλάχιστον 30 νομοσχέδια.

ΔΕΗ: Ώριμη η κοινωνία για τις αλλαγές

Για ΔΕΗ ο πρωθυπουργός είπε πως: » Δείξαμε ότι ήμασταν διατεθειμένοι να το κάνουμε και όντως σπάσαμε αυγά. Φάνηκε ότι και η κοινωνία είναι ώριμη για αυτές τις αλλαγές».

Αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων

Για τις Ενοπλες Δυνάμεις σημείωσε ότι πρώτος στόχος είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου υλικού και μετά η προμήθεια νέου, καθώς και ότι αυτή η αναβάθμιση μπορεί να συμβάλει ώστε να δοθεί μια αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το βράδυ θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Άμυνας με τρεις πτυχές, για την αναβάθμιση των F16, των Mirage και παροχές επιπλέον υλικών για την παλαιά σύμβαση των F16.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε τέλος συγχαρητήρια στους υπουργούς για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, καθώς θα έχουν ψηφιστεί με τον υφιστάμενο προγραμματισμό κοντά στα 30 νομοσχέδια μέχρι το τέλος του έτους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΕΡΙΣΜΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!