Ξυδάκης: Ρεαλισμός κι ευελιξία για να γίνει και πάλι η Ευρώπη ελκυστική

«Το μήνυμα που θα μεταφέρουμε στην Μπρατισλάβα είναι αυτό της ενότητας και όχι της διαίρεσης» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μία ημέρα πριν από την άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην ομώνυμη πόλη της Σλοβακίας.

Ο κ. Ξυδάκης, ο οποίος θα συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη σύνοδο κορυφής των 27 κρατών-μελών της ΕΕ (χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας) στην Μπρατισλάβα, τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να ανακτήσει το κοινωνικό της πρόσωπο, να βαδίσει προς τη σύγκλιση και την εμπέδωση της δημοκρατίας, και να ενωθεί στη βάση της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

«Αφουγκραζόμαστε τις κοινωνίες. Η Ευρώπη πρέπει να ανακτήσει το κοινωνικό της πρόσωπο και να βαδίσει προς τη σύγκλιση και την εμπέδωση της δημοκρατίας» τονίζει και συμπληρώνει:

«Για να γίνει και πάλι το όραμα της Ευρώπης ελκυστικό στους πολίτες θα πρέπει να επιδείξουμε ρεαλισμό και ευελιξία. Να είμαστε πειστικοί και αποτελεσματικοί, προκειμένου να αναγεννηθεί μια Ευρώπη με δημοκρατικό και κοινωνικό πρόσωπο, και να ανασχεθεί η δυσφορία που τροφοδοτεί την ακροδεξιά ρητορική του μίσους.

Η κρίση στην ΕΕ δεν προέρχεται από κάποια φυσική καταστροφή. Οι αιτίες της είναι πολιτικές και κατά συνέπεια η λύση της εναπόκειται στην πολιτική. Η Ευρώπη πρέπει να ενωθεί στη βάση της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Η στιγμή είναι κατάλληλη.»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΥΡΩΠΗ, ΞΥΔΑΚΗΣ, ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ, ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!