Πολιτική

«Ξέσπασμα» Πατέλη: Είμαι και εγώ παντρεμένος με τον σύντροφό μου στο εξωτερικό

Για την ισότητα των γάμων, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία μίλησε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή την παρουσία του νεοεκλεγέντα προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, με τον σύντροφό του μετά την εκλογική διαδικασία στο κόμμα της αξιωματικής ατιπολίτευσης.

«Αυτό που εγώ βρήκα ενδιαφέρον, όπως ξέρετε είμαι και εγώ παντρεμένος στο εξωτερικό με τον σύντροφό μου, αυτό που βρήκα ενδιαφέρον ήταν ότι το θέμα συζήτησης για τον κ. Κασσελάκη δεν ήταν ο σεξουαλικός του προσανατολισμός αλλά όλα τα υπόλοιπα. Το ότι φορούσε κοντομάνικα, αν έφαγε πρωινό, ήπιε καφέ και έχουμε μία ας πούμε καινούργια κατάσταση στην οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι παντρεμένος στο εξωτερικό με μία σχέση που δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική έννομη τάξη», τόνισε αρχικά ο Αλέξης Πατέλης στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ και συνέχισε:

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι πιστεύει στην ισότητα στο γάμο και θα το φέρει αυτό στη Βουλή. Προφανώς ο χρονισμός είναι δικιά του απόφαση, αλλά νομίζω ότι η κοινωνία μας έχει δείξει ότι δεν είναι το νούμερο ένα θέμα που τους απασχολεί. Θα έλεγα ότι καθόλου δεν απασχολεί τον κόσμο. Το νούμερο ένα θέμα είναι αυτό η ακρίβεια και το σουπερμάρκετ. Και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε. Και το θέμα της ισότητας στο γάμο είναι ένα θέμα που θα έρθει».«ΛΟΑΤΚΙ πολλοί έχουν ήδη παιδιά. Τα παιδιά αυτά υπάρχουν, δεν ξέρουμε πόσα είναι, πάντως είναι εκατοντάδες. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με άλλα παιδιά. Τι εννοώ με αυτό πεθαίνει ο βιολογικός σου γονέας, εσύ δεν πας ως παιδί στον μη βιολογικό γιατί δεν αναγνωρίζεται από την πολιτεία, θα πας σε ένα ίδρυμα. Πεθαίνει ο μη βιολογικός σου γονέας, δεν έχεις δικαίωμα στην κληρονομιά γιατί δεν έχεις νόμιμη μοίρα. Χωρίζουν οι γονείς σου. Ο μη βιολογικός γονέας δεν έχει καμία υποχρέωση να βοηθήσει στην ανατροφή σου. Ακόμα χειρότερα, υπάρχουν Ελληνόπουλα στο εξωτερικό τα οποία έχουν γεννηθεί με πιστοποιητικό γέννησης το οποίο αναγράφει πατέρας, πατέρας ή μητέρα, μητέρα, το οποίο δεν αναγνωρίζεται από το δημοτολόγιο στη χώρα μας και άρα αυτά τα παιδιά, τα οποία κατά τα άλλα είναι γεννημένα από Έλληνες γονείς, δεν μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα. Αυτά τα θέματα θα υπάρχουν, είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε τα δούμε είτε όχι και πολλαπλασιάζονται. Αυξάνεται ο αριθμός αυτών των παιδιών και πρέπει για το όφελος των ίδιων των παιδιών η πολιτεία να προχωρήσει σε μια ισότητα και στα δικαιώματα αυτών των παιδιών. Αυτή είναι η βάση της τεκνοθεσίας κυρίως» δήλωσε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Recent Posts

Εορτολόγιο: Μεγάλη γιορτή σήμερα, Κυριακή 26 Νοεμβρίου! Σε ποιους να ευχηθείτε

Σήμερα, Κυριακή 26 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι των: Στυλιανού Παφλαγώνος, Νίκωνος προστάτη Λακωνίας.…

53 λεπτά ago

Πώς να κάνετε πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές!

Ένα από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών αλλά όχι και τόσο υγιεινά είναι οι τηγανιτές…

2 ώρες ago

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού…

4 ώρες ago

Θεσσαλονίκη: «Άξιος» φώναξαν στον Μητροπολίτη Φιλόθεο

Κάτω από θερμά χειροκροτήματα κατέφθασε στον Ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη ο Μητροπολίτης Φιλόθεος.…

6 ώρες ago

Εύβοια: Σπασμένα κάγκελα σε παιδική χαρά – «Κινδυνεύουν τα παιδιά μας»

Κάτοικος της Τριάδας Εύβοιας, και πατέρας ενός μικρού αγοριού, χαρακτηρίζει εικόνες της ντροπής αυτές του…

7 ώρες ago

“Καρφιά” Σαμαρά για την επίσκεψη Ερντογάν

Κακή ιδέαη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά. Όπως τονίζει ο πρώην…

8 ώρες ago