Ξενογιαννακοπούλου: «Υπόλογος ο κ.Χατζηδάκης στους συνταξιούχους»
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back
Κ. Χατζηδάκης: 2021 το έτος για την αναδοχή και την υιοθεσία

Ξενογιαννακοπούλου: «Υπόλογος ο κ.Χατζηδάκης στους συνταξιούχους»

«Υπόλογος ο κ.Χατζηδάκης στους συνταξιούχους – Πολιτική σκοπιμότητα στις επιθέσεις του κατά του ΕΦΚΑ». Αυτό δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Ξενογιαννακοπούλου σε ανακοίνωση της σημείωσε:

Ο Υπουργός Εργασίας κ.Κωστής Χατζηδάκης από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του εξαπέλυσε συστηματική επίθεση και δυσφήμιση στον ΕΦΚΑ και στα στελέχη του. Τις τελευταίες τρεις μέρες με αλλεπάλληλες δηλώσεις του και με πρωτοφανές μένος και λεξιλόγιο επιτίθεται στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ σε σχέση με καθυστερήσεις στις συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ.

Η πολιτική σκοπιμότητα είναι προφανής, συγκάλυψη των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης και του ιδίου για το φιάσκο των αναδρομικών και το συνεχιζόμενο δράμα των εκκρεμών συντάξεων, και μετάθεση ευθυνών στα στελέχη του Υπουργείου και του ΕΦΚΑ, κατά την προσφιλή τακτική της «ανεύθυνης» κυβέρνησης Μητσοτάκη, που δεν αναλαμβάνει ποτέ τις ευθύνες της απέναντι στους συνταξιούχους και συνολικά τους πολίτες, με τον προκλητικό ισχυρισμό ότι πάντα κάποιος άλλος φταίει. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι δεν απαιτείται εφαρμοστική εγκύκλιος για την εφαρμογή των νομοθετικών διατάξεων, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι μετά την ψήφιση ενός νόμου από την Βουλή ακολουθεί η έκδοση εγκυκλίου, προκειμένου να εφαρμοστούν οι αντίστοιχες διατάξεις. Προφανώς, πανικόβλητος όταν συνειδητοποίησε ότι δεν φρόντισε για την έγκαιρη έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ταυτόχρονα, υποκρύπτεται και η γενική επιδίωξη του κ.Χατζηδάκη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την απαξίωση του ΕΦΚΑ και συνολικά του δημοσίου τομέα, προκειμένου να υλοποιήσουν την ιδιωτικοποίηση δημοσίων υπηρεσιών του Κοινωνικού κράτους και την προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων. Το εφάρμοσαν στον ΕΦΚΑ με την εμπλοκή δικηγόρων και λογιστών στην έκδοση των συντάξεων, καθώς και στην υπονόμευση του δημόσιου διανεμητικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με την εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην επικουρική ασφάλιση και τη δημιουργία νέου ταμείου, του ΤΕΚΑ, που τα λειτουργικά του έξοδα, τις νέες προσλήψεις και τους μισθούς των golden boys της διοίκησης, που θα τζογάρει τις εισφορές των νέων, θα καλύψουν οι προβλεπόμενοι πόροι του κοινωνικού μερίσματος εις βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων και των κοινωνικά αδύναμων. Βέβαια, ο κ.Χατζηδάκης δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί γιατί επί δύο χρόνια δεν γίνονται προσλήψεις στον ΕΦΚΑ και για την ολιγωρία στην υλοποίηση του λογισμικού συστήματος. Εξάλλου, ίδιες πρακτικές βλέπουμε καθημερινά εις βάρος του ΕΣΥ, του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και συνολικά των δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση υποτιμά τους συνταξιούχους, οι οποίοι ζούν καθημερινά τον εμπαιγμό και τις συνέπειες των επιλογών της, που κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν μπορεί να συγκαλύψει.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!