ξενογιαννακοπούλου-κοινωνική-πρόκλ-586697
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.05.2021 | 13:06

Ξενογιαννακοπούλου: Κοινωνική πρόκληση οι δηλώσεις Μητσοτάκη για την Πρωτομαγιά

«Εμπαιγμό των εργαζομένων» και «κοινωνική πρόκληση» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την Εργατική Πρωτομαγιά, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Παραπέμποντας σε απόσπασμα της χθεσινής πρωθυπουργικής δήλωσης – «Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις. Με την επιλογή ο ίδιος ο εργαζόμενος να διευθετεί τον χρόνο απασχόλησής του με ουσιαστική κατοχύρωση του 8ωρου» – κάνει λόγο για κυβερνητική προπαγάνδα που κάνει το μαύρο άσπρο.

«Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη αποτελούν κοινωνική πρόκληση και εμπαιγμό των εργαζομένων» σημειώνει και προσθέτει: «Υποτιμούν τη νοημοσύνη των εργαζομένων όταν ισχυρίζονται ότι η κατάργηση του οκταώρου και ο καθορισμός του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις είναι προς όφελός τους. Προφανώς στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη ο εργοδότης και ο εργαζόμενος είναι ισότιμοι, κάθε έννοια ρύθμισης και συλλογικής σύμβασης είναι περιττή, και η οπισθοδρόμηση στην εργασιακή ζούγκλα της φθηνής και ελαστικής εργασίας χωρίς κανόνες, δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την κοινωνία του 21ου αιώνα»!

Και συνεχίζει απευθύνοντας αγωνιστικό κάλεσμα για την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση:

«Την απάντηση στον κ. Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του θα δώσουν οι εργαζόμενοι αύριο, στις 6 του Μάη, τιμώντας ουσιαστικά και αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά! Λέγοντας ΟΧΙ στο αντεργατικό νομοσχέδιο, στην κατάργηση του οκτάωρου και στις ατομικές συμβάσεις! Λέγοντας ΟΧΙ στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Λέγοντας ΟΧΙ στον κυβερνητικό εμπαιγμό και τον εργασιακό μεσαίωνα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, στο πλευρό των εργαζομένων για την υπεράσπιση του μόχθου και των δικαιωμάτων τους. Θα δώσουμε αυτήν τη μάχη μαζί με τον κόσμο της εργασίας και τη νέα γενιά που αγωνίζεται για ένα δημοκρατικό και κοινωνικά δίκαιο μέλλον».