Χαρίτσης: Περισσότερα από 700 επενδυτικά σχέδια στον αναπτυξιακό νόμο

Η συμφωνία που προέκυψε από την διαπραγμάτευση περιέχει και επώδυνα μέτρα που δεν αποτελούν όμως επιλογή της κυβέρνησης, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, προσθέτοντας: «Πρώτη φορά έχουμε ένα αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης με ουδέτερο αποτέλεσμα, με ισοδύναμα μέτρα. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν αντισταθμιστικά μέτρα».

«Πρώτη φορά υπάρχει ένας οδικός χάρτης εξόδου της χώρας από την κρίση. Πρώτη φορά, μια συμφωνία περιλαμβάνει την διευθέτηση του χρέους χωρίς νέα δάνεια και χωρίς επιτροπεία», συνέχισε.

«Αντιστρέψαμε τον αναπτυξιακό νόμο και για πρώτη φορά ενισχύει μικρομεσαίες επιχειρήσεις με φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές. Περισσότερα από 700 επενδυτικά σχέδια κατατέθηκαν και αφορούν κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παραλάβαμε ένα πρόγραμμα επενδύσεων με το πιο χαμηλό βαθμό και από 700 εκατ. ευρώ που ήταν έφτασε στο 1 δισ. για το 2019, ανεξάρτητα από τα αντίμετρα και θα αυξηθεί στο 1,25 δισ., ενώ αν συμπεριληφθούν και τα αντίμετρα θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και σε αντίμετρα ύψους 900 εκατ. ευρώ που επιτεύχθηκαν την ενίσχυση των δημόσιων επενδύσεων, όπως αυτά που συμφωνήθηκαν για την ενεργειακή αναβάθμιση επιχειρήσεων, την επιπλέον χρηματοδότηση του αναπτυξιακού νόμου και χρηματοδοτήσεις αγροτικών υποδομών.

«Τα αναπτυξιακά αντίμετρα είναι παρεμβάσεις που θα διατηρηθούν. Ήρθαν για να μείνουν και μετά τα τρία χρόνια» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Η συμφωνία περιέχει δύσκολα σημεία που πληγώνουν περισσότερο τη δική μας κοινωνική βάση. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Στόχος μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Είναι μια επιλογή μας ταξικά προσδιορισμένη, για αυτό γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια για αναμόρφωση του τοπίου».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΧΑΡΙΤΣΗΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!