Ξανθός: Όταν η Δεξιά στριμώχνεται πουλάει παραδοσιακά της στηρίγματα - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
30
Ιούνιος
Back

Ξανθός: Όταν η Δεξιά στριμώχνεται πουλάει παραδοσιακά της στηρίγματα

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία ότι «όταν η Δεξιά στριμώχνεται πουλάει παραδοσιακά της στηρίγματα» εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός προσθέτοντας ότι «γελάει ο κόσμος ότι εσείς είστε διώκτες της φαρμακοβιομηχανίας και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρικτής».

Μιλώντας στην Ολομέλεια αναφορικά με την πρόταση προανακριτικής της Ν.Δ. τόνισε ότι τίθεται θέμα αξιοπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης «που θέλει με αυτούς του όρους να κυβερνήσει».

Αναγνώρισε ότι υπάρχει πολύ σημαντική οικονομική επιβάρυνση στον πολίτη ωστόσο όπως τόνισε η κυβέρνηση διασφάλισε την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων.

Σημείωσε ότι «το στοίχημα της επόμενης περιόδου να πάμε σε σταδιακή αποκλιμάκωση της επιβάρυνσης. Συζητάμε για μία προοπτική με ελαχιστοποιημένη ή μηδενική συμμετοχή όταν ο πολίτης επιλέγει γενόσημα».

Απέρριψε την κριτική ότι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. είναι το ίδιο. «Όταν αφήνατε τον κόσμο ακάλυπτο από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εμείς πρωτοστατούσαμε στην κάλυψη. Όταν κλείνατε νοσοκομεία, καταργούσατε κλίνες, συγχωνεύατε, υποχρηματοδοτούσατε εμείς δίναμε αγώνες για την περίθαλψη. Όταν εκλεγήκαμε μεροληπτούσαμε υπέρ του ΕΣΥ» είπε.

«Εσείς συγκαλύπτατε το πάρτι, θα βρούμε τις άκρες γιατί. Εμείς αυτό το πάρτι το φέραμε μπροστά στον δημόσιο βίο. Αυτή είναι η τεράστια πολιτική μας διαφορά» συνέχισε.

Κλείνοντας ανέφερε ότι «έχουμε και το ηθικό και το προγραμματικό και το αξιακό πλεονέκτημα για να εξυγιάνουμε το φαύλο στον χώρο του φαρμάκου».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!