ξανθός-η-τοποθέτηση-πλεύρη-στο-υπ-υγεί-752303
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 31.08.2021 | 13:00

Ξανθός: Η τοποθέτηση Πλεύρη στο υπ. Υγείας σημαίνει ότι η ακροδεξιά θα δίνει τον τόνο

«Η ριζική κυβερνητική αλλαγή στο Υπουργείο Υγείας υποδηλώνει δύο πράγματα», τονίζει σε ανακοίνωση του ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός:

«1. Τη συνολική  αποτυχία στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και την ανάγκη του κ. Μητσοτάκη να μεταθέσει την ευθύνη στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία, για να μείνει ο ίδιος στο «απυρόβλητο» και

2. Την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει , στην αιχμή της πανδημίας, σε μια σκληρή γραμμή ιδιωτικοποιήσεων στο ΕΣΥ και μετωπικής σύγκρουσης με όσους υπερασπίζονται τη δημόσια περίθαλψη και την Υγεία ως κοινωνικό αγαθό.

Η τοποθέτηση του κ. Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας πιστοποιεί  ότι , στο εξής,  η Ακροδεξιά και η πολιτική μισαλλοδοξία θα δίνουν τον τόνο σε ένα ευαίσθητο τομέα που απαιτεί πίστη και αφοσίωση στο Δημόσιο Σύστημα, πολιτικές καθολικής κάλυψης και εξάλειψης των ανισοτήτων και , ειδικά σε περίοδο πανδημίας ,  διασφάλιση  κοινωνικών  και πολιτικών συναινέσεων .

Ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει πλέον προσωπικά την  ευθύνη για την πλήρη υπονόμευση και αποδιοργάνωση του ΕΣΥ και της Δημόσιας Υγείας στη χώρα»