Ξανθός για κορωνοϊό: Θα ελέγχουμε  την ετοιμότητα και την επάρκεια του ΕΣΥ

«Η εξελισσόμενη επιδημία με το νέο κοροναϊό και η εμφάνιση κρουσμάτων σε γειτονικές  χώρες, απαιτεί εγρήγορση των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας,  διαρκή συνεννόηση  και εκτίμηση της κατάστασης από τους ειδικούς επιστήμονες, υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων  από το Υπουργείο Υγείας, ενιαίο κέντρο συντονισμού και εποπτείας και, κυρίως συστηματική οργανωτική προετοιμασία  του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών ΠΦΥ, καθώς και όλων των επαγγελματιών υγείας, για την αποτελεσματική  διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων». Τα παραπάνω δήλωσε ο Ανδρέας Ξανθός, τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, για τον κορωναϊό και πρόσθεσε:

«Έχουμε δηλώσει από την αρχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει με ευθύνη και σοβαρότητα και όχι με ανεύθυνη δημαγωγία όπως έκανε συστηματικά η ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση, αυτή τη πρόκληση για τη Δημόσια Υγεία. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος, θα ζητούμε συνεχή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για τα ενδεικνυόμενα κάθε στιγμή μέτρα που εισηγείται η  επιστημονική κοινότητα, θα ελέγχουμε  την ετοιμότητα και την επάρκεια του ΕΣΥ και των υπηρεσιών  του και θα συμβάλλουμε από τη θέση μας για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών στη διασυνοριακή απειλή του νέου κοροναϊού. Μόνο έτσι μπορεί να εμπεδωθεί το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης  στην κοινωνία».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΣΥ, ΑΘΗΝΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!