Βρούτσης: Έξι στους δέκα σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης

Mεγάλη αύξηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζει ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Βρούτσης, χρησιμοποιώντας σχετικά στοιχεία του συστήματος «Εργάνη».

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης τονίζει: «Τα στοιχεία της Εργάνη μηνός Σεπτεμβρίου είναι αποκαλυπτικά όσον αφορά την επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις. Η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση διευρύνεται ανεξέλεγκτα, κυριαρχώντας της πλήρους απασχόλησης, που συνεχώς συρρικνώνεται».

Παράλληλα, αναφέρει πως η ανατροπή «συντελέστηκε -για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας μετά το 2014- με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και προσθέτει ότι «η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται, επομένως, με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και με χαμηλούς μισθούς. Δηλαδή, μέσα από την μείωση των μισθών και την αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης από θέσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης».

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης στις νέες προσλήψεις μηνός Σεπτεμβρίου 2018, εκτοξεύτηκαν στο 59,11% ενώ η πλήρης απασχόληση συρρικνώθηκε στο 40,9%, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Σαμαρά.

«Την ίδια στιγμή, το 9μηνο του 2018, η ψαλίδα μεταξύ της πλήρους απασχόλησης και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης εξακολουθεί -μετά το 2014- να διευρύνεται. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης -στις νέες προσλήψεις- το 9μηνο του 2018 ανήλθαν στο 53,02%, όταν στο αντίστοιχο 9μηνο του 2014 ήταν 48,58%», καταλήγει ο κ. Βρούτσης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΜΟΡΦΕΣ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!