Βουλή: Υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ

Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΕΡΑ 25 και την Ελληνική Λύση που είχαν αποχωρήσει λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας λόγω των τροπολογιών Βρούτση την τελευταία στιγμή, υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών: «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα». Να σημειωθεί ότι για τον ίδιο λόγο είχαν αποχωρήσει και ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ που, όμως, επέστρεψαν για την ψηφοφορία: Και τα δύο κόμματα καταψήφισαν επί της αρχής, ενώ κατά την ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 64 (πανεπιστημιακό άσυλο) που είχε ζητήσει του ΚΚΕ, το ΚΙΝΑΛ δήλωσε «παρών» και το ΚΚΕ καταψήφισε.

Στη συνέχεια η ψηφοφορία συνεχίστηκε επί των άρθρων με την παρουσία και της Ελληνικής Λύσης.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το άρθρο 64 για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στο ν/σ περιλαμβάνονται τα επίμαχα άρθρα για την κυβερνησιμότητα στους δήμους (1 έως 17) και 101 για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την αποπομπή του κ. Βασιλικής Θάνου. Για συγκεκριμένα άρθρα είχε καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας ο ΣΥΡΙΖΑ (άρθρα 1 έως 12 και 101), η οποία ωστόσο δεν διεξήχθη, λόγω της απουσίας των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΒΟΥΛΗ, ΑΠΟΥΣΙΑ, ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ, ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΣ, ΜΕΡΑ25


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!