βουλή-σύγκρουση-βορίδη-με-βούτση-για-τ-1104084
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 26.01.2023 | 20:33

Βουλή: Σύγκρουση Βορίδη με Βούτση για τις εκλογές

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας συνεχίζεται και αυτή την φορά οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Με αφορμή αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί αλλοίωσης του επικείμενου εκλογικού αποτελέσματος, ο κ.Βορίδης είπε: «Τι μας είπε ο κ. πρόεδρος; Ότι κάτω από αυτές τις διαδικασίες, υπάρχει ζήτημα με την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας. Ετοιμάζεστε, για την ήττα και την απολογία μετά την ήττα. Φτιάχνετε εξιστόρηση. Ότι δεν θα είναι ακέραιες οι εκλογές γιατί έγιναν υποκλοπές. Υπονομεύετε έναν – έναν τους θεσμούς», είπε ο υπουργός Εσωτερικών που πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές γιατί δεν έχει προτάσεις πολιτικής και γιατί εκφράζει ιδέες που έχει καταδικάσει ο ελληνικός λαός».

«Η εκλογική διαδικασία διεξάγεται χωρίς να αμφισβητηθεί ποτέ στη μεταπολιτευτική δημοκρατία», είπε και επέμεινε: «Αν θέτετε τέτοιο ζήτημα, πείτε το τώρα αν υπονομεύετε τώρα και την εκλογική διαδικασία, είστε άξιοι της μοίρας σας. Οι συγκρίσεις είναι συντριπτικές, για το τι έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση και τι κάνατε εσείς», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Τότε, ο Νίκος Βούτσης είπε ότι είναι ο ίδιος ο κ. Βορίδης που έχει δηλώσει ότι πρέπει να μπουν θεσμικά εμπόδια ώστε να μην ξαναέρθει προοδευτική διακυβέρνηση. «Αυτό που ετοιμάζετε με τις διάφορες εταιρείες με τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών, είναι για την άσκηση επιρροής. Δεν θα συμβεί. Το αποτέλεσμα θα είναι ξεκάθαρο και ο λαός θα εκφραστεί αυθεντικά», είπε ο κ. Βούτσης.