Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα το διυπουργικό νομοσχέδιο

Με σημεία αιχμής την κυβερνησιμότητα στους δήμους, το άσυλο στα πανεπιστήμια και το θέμα με την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Β. Θάνου, συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το διυπουργικό νομοσχέδιο. Το πολιτικό ενδιαφέρον στρέφεται στις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ   Αλέξη Τσίπρα και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και λόγω των αντιθέσεων που προκαλούν μεταξύ των κομμάτων, οι αντιπαραθέσεις αναμένεται να κορυφωθούν στη συζήτηση του άρθρου 64 για το πανεπιστημιακό άσυλο, τα άρθρα 1, 2 και 3 που αφορούν τη κυβερνησιμότητα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το άρθρο 101 που ορίζει αναδρομικά ασυμβίβαστο για την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου λόγω της προηγούμενης θητείας της στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, υπέρ της αρχής του νομοσχέδιου είχαν ταχθεί οι βουλευτές της Ν.Δ ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΟΥΛΗ, ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!