Βουλή: «Ηχηρή διαφοροποίηση του Υφ. Εξωτερικών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο»

Σε «ηχηρή διαφοροποίηση» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα για τις δηλώσεις που έκανε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως «Δούρειο Ίππο» του Ερντογάν, προχώρησε -σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ- ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, καταδικάζοντας όλες τις ακραίες φωνές εντός και εκτός της κυβέρνησης .

Μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η αναπληρώτρια τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, κάλεσε τον υφυπουργό Εξωτερικών να καταδικάσει την στοχοποίηση κομμάτων και εφημερίδων ως αυτοί να είναι εσωτερικός εχθρός. Η απάντηση του κ. Βλάση ήταν ότι «δεν δεχόμαστε καμία ακραία στάση είτε από στελέχη που υπηρετούν την κυβέρνηση είτε το κόμμα».

Ακολουθούν οι διάλογοι

Σία Αναγνωστοπούλου:

«Περιμένω από τη κυβέρνηση και όχι μόνο εγώ, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο δημοκρατικός κόσμος να καταδικάσει οτιδήποτε παραβιάζει το κράτος δικαίου, το θέτει σε αμφισβήτηση και κυρίως όταν κόμματα, εφημερίδες στοχοποιούνται ως ο εσωτερικός εχθρός. Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα για τη Δημοκρατία, να ακούγονται οι άλλες φωνές που ακούγονται να στοχοποιούνται ως εσωτερικός εχθρός και θα μου επιτρέψετε να επιμείνω σε αυτό».

Κωνσταντίνος Βλάσης:

«Να το τονίσω πάλι, ότι ειδικά όσον αφορά στην κυβέρνησή μας δεν χωράει καμία ακραία στάση. Και αν το πάμε και πιο συγκεκριμένα, δεν δεχόμαστε καμία ακραία στάση και ούτε από στελέχη τα οποία είτε υπηρετούν την κυβέρνησή μας είτε το κόμμα από το οποίο προέρχεται αυτή η κυβέρνηση και το έχουμε αποδείξει συγκεκριμένα. Συγκεκριμένα, με συγκεκριμένες διαγραφές στελεχών».

Σία Αναγνωστοπούλου:

«Χαίρομαι που καταδικάζετε αυτές τις ακραίες φωνές και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ, ΒΟΥΛΗ, ΚΑΤΑΔΙΚΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!