Βουλή: «Ανάπαυλα» πριν το νέο νομοθετικό σπριντ

Πλέον, η Βουλή θα κλείσει για λίγες ημέρες διακοπών για τον δεκαπενταύγουστο. Ωστόσο, σύντομα θα θέσει τις νομοθετικές μηχανές σε λειτουργία καθώς η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει έτοιμες αρκετές ρυθμίσεις που χρειάζονται την έγκριση της εθνικής αντιπροσωπείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και τις σχετικές αποφάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων του κοινοβουλίου, η Ολομέλεια θα ανοίξει στις 21 με 23 Αυγούστου προκειμένου να ψηφιστεί νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα. Οι διατάξεις κρίνονται ως κατεπείγουσες καθώς η Ε.Ε. απειλεί την χώρα μας με επιβολή υπέρογκων χρηματικών προστίμων.

Εκτός αυτών και σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων το Σεπτέμβριο θα κατατεθεί νέο φορολογικό νομοσχέδιο με περαιτέρω φοροελαφρύνσεις και κωδικοποίηση της διάσπαρτης νομοθεσίας.

Το φθινόπωρο και σίγουρα πριν την ολοκλήρωση του έτους θα κατατεθεί και ο νέος νόμος για τις εθνικές εκλογές ο οποίος, όπως έχει ήδη εξαγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος θα επαναφέρει το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Στις ρυθμίσεις που μελετά το υπουργείο είναι και η κατάργηση της απλής αναλογικής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και η παροχή στους έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν από το τόπο διαμονής τους.

Επίσης, τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει στην Βουλή και η Συνταγματική Αναθεώρηση με στόχο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εως τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο. Μεταξύ των διατάξεων που μπορούν να τροποποιηθούν με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών είναι το περίφημο άρθρο 86 του Συντάγματος αλλά και η αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με την διάλυση του κοινοβουλίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΟΥΛΗ, ΑΝΑΠΑΥΛΑ, ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΣΠΡΙΝΤ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!