Βουλευτής ΝΔ: «Να προχωρήσει άμεσα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στο Δημόσιο» - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
18
Νοέμβριος
Back

Βουλευτής ΝΔ: «Να προχωρήσει άμεσα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στο Δημόσιο»

«Θετικά και αναγκαία» χαρακτήρισε τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αναχαίτιση της πανδημίας ο Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μιλώντας στο Radio North 98, εκτιμώντας ωστόσο ότι απαιτούνται και επιπλέον μέτρα, με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ειδικά στο Δημόσιο να είναι ένα εξ ` αυτών:

«Δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε. Ο μόνος τρόπος πλέον, για αύξηση του ποσοστού εμβολιασμών, είναι η υποχρεωτικότητα σε μεγάλες ομάδες. Για παράδειγμα στην εσίαση. Δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας. Αυτά έχουν ληθεί και με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εγώ είχα μιλήσει πρώτος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον πληθυσμό, μια έννοια, που ουσιαστικά παρέχει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό μεγάλων ομάδων του πληθυσμού με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Και εκείνο που επίσης πιστεύω ότι πρέπει άμεσα να γίνει, είναι η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των δημοσίων υπαλλήλων και σ` αυτό συμπεριλαμβάνω και τους Ιερείς.»

Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Ο ίδιος επισημαίνει την ανάγκη εφαρμογής αυστηρότερων μέτρων με τοπικά lockdown: «Όταν ξεπερνάμε τα 3.500 κρούσματα, πρέπει να εφαρμόζεται το μέτρο των lock down με απαγόρευση κυκλοφορίας της βραδινές ώρες και παύση κάθε μαζικής συνάθροισης. Αν δεν το κάνουμε τίθενται μείζονα ζητήματα Δημόσιας Υγείας. Πρέπει επίσης να σταματήσει η ανεξέλεγκτη συνάθροιση-συνεύρεση και για τους εμβολιασμένους. Να καταργηθούν πλήρως οι μαζικές εκδηλώσεις για όλους!»

Ο κ. Βαρτζόπουλος πάντως δεν βρίσκει αντιφατική την μη συμπερίληψη των εκκλησιών στους χώρους προσέλευσης με rapid test: «Αυτή η συζήτηση γίνεται επειδή θέλει η αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση. Δεν είναι το πρόβλημα στα 20-30 άτομα που θα πάνε να ανάψουν ένα κερί σε μια εκκλησία. Στις μαζικές συναθροίσεις είναι το πρόβλημα.»

Ολόκληρη η συνέντευξη: 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!