Πέμπτη
28
Σεπτέμβριος
Back

Βούτσης: Οργανωμένο «πολιτικό σχέδιο» κατά της Ελλάδας

Για την ύπαρξη «πολιτικού σχεδίου», στόχος του οποίου είναι να είναι η Ελλάδα «πολύ σφιγμένη σε οτιδήποτε», αλλά και να δημιουργείται η αίσθηση ότι «στη χώρα δεν κάνει κουμάντο η ελληνική κυβέρνηση», μίλησε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας και την δική του φωνή σε εκείνες αρκετών κυβερνητικών στελεχών που κάνουν λόγο για εχθρική προς τη χώρα στάση ξένων παραγόντων, περί τα δημοσιονομικά.

O ίδιος έκανε λόγο για άδικες, αβάσιμες, ανόητες και στο πλαίσιο πολιτικού σχεδίου, φωνές που θέλουν να μετατρέψουν τα Βαλκάνια σε μια ζώνη χωρίς καμία κοινωνική προστασία και μισθούς 300 ευρώ, με χαμηλές υπηρεσίες και χωρίς προοπτική στον πρωτογενή τομέα, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες περικοπές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Ταυτοχρόνως, ο πρόεδρος της Βουλής, δεν διστάζει να χαρακτηρίσει «προσχηματικές» τις αιτιάσεις κατά των πρόσφατων κοινωνικών παρεμβάσεων για την στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων.

Σε συνέχεια, μάλιστα, πρόσφατης σχετικής επισήμανσης του πρωθυπουργού, ο κ. Ν. Βούτσης με αφορμή παρατηρήσεις που καταγράφονται αναφορικά με νέα μέτρα ειδικά στο ασφαλιστικό, είπε πως πρόκειται για «βλακείες άνευ προηγουμένου, από «έξυπνους» εμπειρογνώμονες και τεχνοκράτες». Για να συμπληρώσει ότι η ρητορική περί «λίπους» ή πως υπάρχουν λίρες στα στρώματα είναι ανοησίες». Αναφερόμενος, εξάλλου, στα προβλήματα και στα εμπόδια που καταγράφονται στο πλαίσιο της εν εξελίξει δεύτερης αξιολόγησης, και αφού είπε πως «ενδιάμεσα λέγονται διάφορα», πρόσθεσε πως «καλό είναι τα μηνύματα να πηγαίνουν και να έρχονται, για να ξέρουν τα όρια της λογικής και όχι απλώς τις κόκκινες πολιτικές γραμμές». Έσπευσε, ωστόσο, να εκφράσει την αισιοδοξία του για το μέλλον: Σημείωσε πως καμία πλευρά δεν συμφέρει η περαιτέρω καθυστέρηση και εκτίμησε πως μπορεί να υπάρχει η εμμονή Σόιμπλε σε ορισμένα θέματα, πλην όμως μαζί του συμπορεύονται λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι».

Τέλος, σε συζήτησή του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βούτσης απέρριψε εκ νέου τη σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη στην κυβέρνηση. Άλλωστε, συμπλήρωσε, ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του έκλεισε το θέμα αυτό.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!