Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα προς Σαμαρά για το λάθος του ΔΝΤ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ και την παραδοχή του λάθους όσον αφορά την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ενόψει της επικείμενης συνόδου κορυφής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί, μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν επιμένει ότι το τρέχον πρόγραμμα έχει θετικά αποτελέσματα για την οικονομία, την κοινωνία και τη βιωσιμότητα του χρέους.

Όπως τονίζει ο κ. Τσίπρας, το ΔΝΤ παραδέχεται ότι δεν υπολόγισε σωστά το βάθος της καταστροφικής ύφεσης που θα επέφερε το μνημόνιο, το PSI δεν ήταν αποτελεσματικό ενώ είναι αμφίβολη η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας διότι το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να μην είναι βιώσιμο. Γι’ αυτό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον πρωθυπουργό, πώς προτίθεται να αξιοποιήσει αυτή την παραδοχή, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης.

Παράλληλα, ζητά να μάθει αν θα διεκδικήσει στην επικείμενη σύνοδο κορυφής, την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τα ποσά ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, την εξαίρεση των δημοσίων επενδύσεων από τον υπολογισμό του πρωτογενούς ελλείμματος και τη ρήτρα ανάπτυξης.

«Αυτές οι παραδοχές μπορεί να χαρακτηρίζονταν το προηγούμενο διάστημα ως “εκτός πραγματικότητας” και “μη ρεαλιστικές”. Επιβεβαιώνουν όμως την κριτική που από την πρώτη στιγμή διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφορικά με τα αλλεπάλληλα μνημονιακά προγράμματα», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΩΤΗΣΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΝΤ, ΒΟΥΛΗ, ΛΑΘΟΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!