Βουλή: Αντιπαράθεση Άδ. Γεωργιάδη – Θ. Δρίτσα για τη θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ

Αντιπαράθεση μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ Άδ. και του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα για τη θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με αφορμή την απουσία του αρμόδιου υπουργού Δ. Αβραμόπουλου στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε «μια καθαρή, γενναία και ρητή απάντηση» στο ερώτημα «Να μείνουμε ή να φύγουμε» (από το ΝΑΤΟ).

Παρεμβαίνοντας, ο κ. Δρίτσας είπε «Να φύγουμε. Το λέει το Συνέδριό μας με επίσημη απόφαση».

Επανερχόμενος, ο κ. Γεωργιάδης ρώτησε: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξουσία, θα βγάλει την Ελλάδα από την Ατλαντική Συμμαχία ή θα την κρατήσει στην Ατλαντική Συμμαχία και άρα, θα αποδεχθεί και τις δεσμεύσεις που συνεπάγεται το να είσαι μέλος στην Ατλαντική Συμμαχία;

Έχουμε υπεύθυνη στάση απάντησε ο κ. Δρίτσας: «Δεν θα διαλύσουμε εμείς το ΝΑΤΟ προφανώς. Το ΝΑΤΟ, όμως, πρέπει να διαλυθεί [..] Εμείς πιστεύουμε ότι το ΝΑΤΟ γεννά πολέμους» σημείωσε ο κ. Δρίτσας.

Εξάλλου, αναφερόμενος στη μετάβαση των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ο κ. Δρίτσας ρώτησε: «Τι πηγαίνουν ακριβώς να συμφωνήσουν για την Ουκρανία, για τη Λιβύη, για το Αφγανιστάν και για όλες τις περιοχές [..] και με βάση ποια εξουσιοδότηση του ελληνικού Κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού πηγαίνουν να δεσμεύσουν σε επικίνδυνες εμπλοκές τη χώρα μας;»

Παρεμβαίνοντας στην αντιπαράθεση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αθ. Παφίλης ανέφερε ότι σε προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας είχε πει τα εξής: «Θα το πω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και στο ΝΑΤΟ».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΟΥΛΗ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ, ΝΑΤΟ, ΔΡΙΤΣΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!