Παρασκευή
22
Σεπτέμβριος
Back

Βουλευτές ΝΔ κατά Μητσοτάκη για την εντοπιότητα των δημοτικών αστυνομικών

Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για δικαιοσύνη και ισονομία στην επανατοποθέτηση όλων των πρώην δημοτικών Αστυνομικών λαμβάνοντας υπόψη το κριτήριο της εντοπιότητας, ζητούν 15 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Λ. Αυγενμάκη, σε έγγραφη παρέμβασή τους προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο των 15 Βουλευτών: «Με το υπ’ αριθ. ΦΕΚ Β 2999/26-11-2013 δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που περιλαμβάνει όλες τις θέσεις επανατοποθέτησης των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που βρίσκονται από τις 23 Σεπτεμβρίου σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας.

Όμως, το κριτήριο της εντοπιότητας δεν περιλαμβάνεται στο εν λόγω ΦΕΚ, παρά το γεγονός ότι υπήρχε Κυβερνητική δέσμευση πως η επανατοποθέτηση των υπαλλήλων αυτών θα γίνει κατά προτεραιότητα στα μέρη στα οποία υπηρετούσαν.

Ωστόσο, είναι ορατός ο κίνδυνος να επανατοποθετηθούν πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί σε υπηρεσίες μακριά από τις μόνιμες κατοικίες τους, με αυτονόητες τις δυσμενείς επιπτώσεις που αυτό θα συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους και, μάλιστα, σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Τέλος, οι Βουλευτές ζητούν να συμπεριληφθεί το κριτήριο της εντοπιότητας, ώστε να διασφαλισθεί ότι η επανατοποθέτηση των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών θα γίνει κατά προτεραιότητα στα μέρη στα οποία υπηρετούσαν.

Την ερώτηση υπογράφουν οι Βουλευτές κ.κ. Ελευθέριος Αυγενάκης – Βουλευτής Ηρακλείου, Γιώργος Καρασμάνης – Βουλευτής Πέλλας, Δημήτρης Τσούμανης – Βουλευτής Πρέβεζας, Θεοφίλος Λεονταρίδης – Βουλευτής Σερρών, Ανδρέας Μαρίνος – Βουλευτής Ηλείας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος – Βουλευτής Μεσηνίας, Γιώργος Κοντογιάννης – Βουλευτής Ηλείας, Γεώργιος Ορφανός – Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης – Βουλευτής Φλώρινας, Δημήτρης Κυριαζίδης – Βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Χριστογιάννης – Βουλευτής Πιερίας, Ιωάννης Ιωαννίδης – Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Στύλιος – Βουλευτής Άρτας, Φεβρωνία Πατριανάκου – Βουλευτής Λακωνίας και Κώστας Τασούλας – Βουλευτής Ιωαννίνων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!