Βουλευτές υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο

Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ήταν ξεκάθαρος: μπορεί να απολυθεί ο δημόσιος υπάλληλος του οποίου η οργανική θέση καταργείται. Ο Ευ. Βενιζέλος, ερωτηθείς για το θέμα μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έστειλε σαφές μήνυμα λέγοντας ότι το θέμα δεν είναι οι 15 χιλιάδες του δημοσίου αλλά το 1 και πλέον εκατομμυρίων ανέργων στον ιδιωτικό τομέα. «Δεν είμαι με κανένα στο δημόσιο αλλά με το δημόσιο» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Φ. Κουβέλης. Είναι σαφές ότι ο δρόμος για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, σε μαζική κλίμακα, άνοιξε.

Τι γίνεται όμως στις Κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων; Μάλλον αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών που μιλούν χωρίς περιστροφές για την ανάγκη απολύσεων στο δημόσιο τομέα.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» στους κόλπους της ΝΔ, δεν είναι λίγοι αυτοί που υιοθετούν τη θέση για απολύσεις στο δημόσιο. Πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη που εμμένει στη θέση του ότι την αναβολή λήψης αποφάσεων για τον δημόσιο τομέα την πληρώνει η ιδιωτική οικονομία, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε και άλλους βουλευτές να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος. Την ανάγκη απολύσεων στο δημόσιο τιτίβισε από του twitter  της η Φ. Πιπιλή ενώ σε ανάλογο κλίμα κινούνται οι θέσεις των Α. Ψυχάρη. Μ. Βορίδη, Μ. Βαρβιτσιώτη.  Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο κ. Βαρβιτιώτης σε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ υποστήριξε ότι θα πρέπει «να απαλλαγούμε από το μισθολογικό βάρος των εργαζομένων που προέρχονται από τις υπηρεσίες που καταργούνται.»

Ανάλογες απόψεις υπάρχουν και στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς βεβαίως να λείπουν και οι απόψεις όσων υποστηρίζουν ότι η συμφωνία με την τρόικα ανοίγει την κερκόπορτα των συνεχών απολύσεων στο δημόσιο.

Διαβάστε επίσης

Στο «στόχαστρο» οι υπάλληλοι των Νομικών Προσώπων

Συμφωνία για 15.000 απολύσεις αλλά με… μέτρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΝΔ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΑΣΟΚ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση