Βουλευτές Δ. Μακεδονίας: Δε «φεύγει» το Πανεπιστήμιο μας

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας Πάρις Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Τιμολέων Κοψαχείλης και Μαρία Αντωνίου από την ΝΔ, σύμφωνα με την οποία -κατόπιν πιέσεών τους προς την κυβέρνηση- δεν καταργείται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αλλά δημιουργείται ένα ΑΕΙ με δύο πυλώνες.

Όπως λένε οι 5 βουλευτές της συγκυβέρνησης, συναντήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας, συζητώντας μαζί του τις ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και εμπεριστατωμένες προτάσεις, που είχαν καταθέσει το προηγούμενο διάστημα, με την πίστη, ότι υπάρχει λύση που ικανοποιεί τη Δυτική Μακεδονία και συνδυάζει την αναγκαιότητα μεταρρύθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη πατρίδα μας. Ο υπουργός μελέτησε τις προτάσεις και ενημέρωσε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ότι συμφωνεί.

Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την «έκρηξη» του δημάρχου Αγρινίου, προέδρου ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Παύλου Μοσχολιού, ο οποίος έκανε λόγο για ρουσφετολογικό σχέδιο «Αθηνά» και ζήτησε από τους βουλευτές της Περιφέρεας Δυτικής Ελλάδας να πράξουν το ίδιο, και οι ιδίως να ασκήσουν πιέσεις οι βουλευτές που βρίσκονται στην κυβέρνηση, οι κκ. Σαλμάς και Μαυραγάνης.

 

Διαβάστε επίσης:
Μοσχολιός: Ρουσφέτι, όχι επιστημονικό σχέδιο το «Αθηνά»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΘΗΝΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ


Αφήστε μια απάντηση