Βορίδης: «Νομοσχέδιο Κουντουρά -Προβλέπει προεκλογικές προσλήψεις με πρόσχημα την 3Κ»

«Νομοσχέδιο Κουντουρά» χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που ψηφίζεται σήμερα από την Βουλή: «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ», ο εισηγητής της ΝΔ Μάκης Βορίδης. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση ο κ. Βορίδης αντέτεινε ότι εκείνος το επέλεξε να μην είναι «νομοσχέδιο Χαρίτση», περιλαμβάνοντας σε αυτό την τροπολογία για την άρση του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή που αφορά την κ. Κουντουρά: «Γιατί αν παραιτούνταν η κ. Κουντουρά θα την αντικαθιστούσε πρόσωπο που είναι πιστό στον πρόεδρο Πάνο και άρα θα χανόταν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης. Και πρόσθεσε: «Λες και θα έχανε η Βενετιά βελόνι αν δεν ήταν η κ. Κουντουρά υποψήφια ευρωβουλευτής».

Παράλληλα ο εισηγητής της ΝΔ επέκρινε το ν/σ του ΥΠΕΣ γιατί, όπως είπε, προβλέπει προεκλογικές προσλήψεις με πρόσχημα την προκήρυξη 3Κ: «Είπα στον υπουργό να προχωρήσει σε εξαιρέσεις για τις προσλήψεις, όπως προβλεπόταν τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν το έκανε», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος μίλησε για «βαριά ιδεολογικό ζήτημα απέναντι στον θεσμό της ιθαγένειας», προαναγγέλλοντας ότι «η ΝΔ θα καταψηφίσει με αφοσίωση το νομοσχέδιο».

Παρών από τη ΔΗΣΥ

Από την πλευρά της της η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, τόνισε ότι το κόμμα της θα καταψηφίσει «εντόνως την τροπολογία Τσίπρα» για την άρση του του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή, ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις για τις προσλήψεις σε προεκλογική περίοδο, ενώ για το σύνολο το ν/σ είπε ότι η ΔΗΣΥ θα ψηφίσει «παρών»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ, ΒΟΡΙΔΗΣ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΣ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!