βορίδης-μήπως-ο-συριζα-θέλει-να-κατεβε-985915
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 08.02.2023 | 14:35

Βορίδης: Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κατεβεί η Χρυσή Αυγή;

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης με αφορμή την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα δώσει θετική ψήφο στην τροπολογία για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη ως έχει. Υποστηρίζοντας ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει στο να κατέλθει και με τη βούλα του δικαστηρίου το κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές ο κ. Βορίδης τόνισε ότι το επιχείρημα ΣΥΡΙΖΑ περί πολιτικής πάλης στους φασιστές και τους ναζιστές δεν αφορά στη σημερινή συζήτηση: “Εδώ συζητάμε για εγκληματίες και κατάδικους” είπε.

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι αν ικανοποιηθεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ρατσιστικό ή φασιστικό κίνητρο στα εγκλήματα τότε είναι που ανοίγει η διάταξη και γίνεται ευρεία: “Αντί να έρθετε να κάνουμε πιο περιοριστική τη διάταξη εσείς έρχεστε και προτείνετε τη διεύρυνση της. Μήπως θέλετε να κατεβεί η Χρυσή Αυγή και δεν μας το λέτε; Για να το λήξουμε;” είπε ο κ. Βορίδης εν μέσω οργισμένων αντιδράσεων από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

“Εγώ δεν μπορώ να το πιστέψω. Το λέω πολύ καλοπροαίρετα .Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τέτοιας μορφής έωλη νομική επιχειρηματολογία γίνεται λόγω άγνοιας. Επομένως κάποιο άλλο είναι το κίνητρο. Άλλος με την τοποθέτηση του κλείνει το μάτι στο συγκεκριμένο εκλογικό ακροατήριο. Είναι αντισυστημικοί, είναι στις λαϊκές γειτονιές . Αυτά μας είπατε” πρόσθεσε.

Προαναγγέλλοντας επί της ουσίας αλλαγές ο κ. Βορίδης είπε ότι θα υιοθετηθούν οι ενστάσεις της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής ενώ εξαπέλυσε επίθεση και στον Ηλία Κασιδιάρη λέγοντας ότι με το εξώδικο που έστειλε χθες στον Πρόεδρο της Βουλής παραδέχθηκε ότι αυτός είναι ο πραγματικός Πρόεδρος του κόμματος. “Οι εγκληματίες δεν μπορεί να παριστάνουν τους αρχηγούς. Αυτό θα αντιμετωπίσουμε” κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών.