Βολές ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τον κοινωνικό τουρισμό

Φτηνή κυβερνητική επικοινωνιακή φούσκα και κοροϊδία για τους δικαιούχους, είναι σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Σε δήλωσή του ο τομέαρχης, εργασίας, Δημήτρης Στρατούλης, τονίζει ότι από το πρόγραμμα κόπηκαν 460.000 δικαιούχοι και κατά 88,5% τα διατιθέμενα κονδύλια. Επιπλέον, όπως σημειώνει αποτελεί και κοροϊδία, γιατί ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή λήγει η τουριστική περίοδος.

Η δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη

«Το νέο πετσοκομμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, που ανακοίνωσαν σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, είναι μια φτηνή κυβερνητική επικοινωνιακή φούσκα. Αφορά μόνο 110 χιλιάδες δικαιούχους και δαπάνη 10 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 570 χιλιάδων δικαιούχων και 82,5 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε το προηγούμενο πρόγραμμα του 2011, πριν δηλαδή η κυβέρνηση και η τρόικα καταργήσουν τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Είναι, δηλαδή, πετσοκομμένο κατά 460 χιλιάδες δικαιούχους, εργαζόμενους – ανέργους – συνταξιούχους, και κατά 88,5% όσον αφορά τα διατιθέμενα κονδύλια. Επιπλέον, αποτελεί και κοροϊδία, γιατί ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή λήγει η τουριστική περίοδος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον υπουργό Εργασίας και το Διοικητή του ΟΑΕΔ, τι έγιναν και που πήγαν τα υπόλοιπα 90 εκατομμύρια ευρώ, που καταβλήθηκαν από τους εργαζόμενους μέσω του ΙΚΑ το 2012 και 2013 ως εισφορές στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Εστίας; Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη δεσμευτεί και έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή για την επανασύσταση και αναβάθμιση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και τον κοινωνικών προγραμμάτων του στήριξης των λαϊκών οικογενειών και του δικαιώματός τους για ανάπαυση και διακοπές».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ


Αφήστε μια απάντηση