Βοήθεια στο σπίτι": Συνάντηση ΠΑΣΟΚ με εργαζόμενους μετά το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
22
Σεπτέμβριος
Back

Βοήθεια στο σπίτι”: Συνάντηση ΠΑΣΟΚ με εργαζόμενους μετά το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτή Βοιωτίας, Γ. Μουλκιώτη, τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Υγείας και Βουλευτή Κιλκίς, Γ. Φραγγίδη και τον Διευθυντή της Κ.Ο., Αθ. Γλαβίνα.

Κύριο αντικείμενο της συζήτησης, αποτέλεσε η αναστάτωση που, ευλόγως, έχει προκληθεί μετά τις πληροφορίες πως το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει στην Προκήρυξη 4Κ/2020 ως προς τη μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας των ήδη εργαζομένων στο Πρόγραμμα. Αναδείχθηκε, επίσης, το αδιέξοδο στο οποίο περιέρχονται οι χρόνια εργαζόμενοι, κρίσιμων ειδικοτήτων, στο Πρόγραμμα, οι οποίοι μετά από πολυετή ανεκτίμητη προσφορά σχεδόν είκοσι συνεχόμενων ετών, στους ευάλωτους ωφελούμενους του Προγράμματος, αίφνης βρίσκονται εκτός τελικών Πινάκων διοριστέωντης 4Κ/2020 Προκήρυξης του ΑΣΕΠ, δηλαδή στο χείλος της ανεργίας.

Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σημείωσαν πως ο σεβασμός και η προσήλωση στο δεδικασμένο των Δικαστικών Αποφάσεων και στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αποτελούν θεμελιώδη πυλώνα ενός Κράτους Δικαίου. Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαίωσαν τη διαχρονική στήριξη της Παράταξης στους εργαζομένους του Προγράμματος και ότι θα συνεχίσουν, όπως τόσα χρόνια, να βρίσκονται στο πλευρό τους.

Επιπλέον, υπενθύμισαν στους εργαζομένους τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναλάβει για τους εργαζομένους που δεν περιλαμβάνονται στους τελικούς Πίνακες διοριστέων με την κατάθεση Ερώτησης προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, όπως και την κατάθεση Τροπολογίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η Κυβέρνηση αλαζονικά αρνήθηκε να κάνει αποδεκτή την Τροπολογία που καταθέσαμε, η οποία περιελάμβανε τεκμηριωμένη και ρεαλιστική λύση στο αδιέξοδο. Λύση στην κατεύθυνση να αξιοποιηθεί η νόμιμη διαδικασία των Προγραμματικών Συμβάσεων (ΕΕΤΑΑ – ΕΦΚΑ – Υπ.Εσωτερικών – Υπ. Εργασίας), όπως διαδοχικά έχουν συναφθεί και στο παρελθόν, ώστε οι αποκλεισθέντες να συνεχίσουν την εργασία τους στο Πρόγραμμα.

ΟιΒουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τόνισαν ότι το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” αποτελεί γέννημα του ΠΑΣΟΚ και με σκληρή προσπάθεια και δύσκολες μάχες κρατήθηκε ζωντανό, ακόμα και στα πιο δύσκολα χρόνια. Προσβάλλει το Κράτος Δικαίου, να εγκαταλειφθούν στην τύχη τους οι νυν εξειδικευμένο εργαζόμενοι που διαθέτουν μακρά εμπειρία, διαπροσωπικές σχέσεις με τους ωφελούμενους και έχουν δώσει τα καλύτερά τους χρόνια στη στήριξη του θεσμού και των τοπικών κοινωνιών.

Τέλος υπενθύμισαν ότι οι Δήμοι χρειάζονται επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα πρόνοιας και οι διοριστέοι με την 4Κ/2020 δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των πραγματικών αναγκών τους σε προσωπικό, καλώντας την Κυβέρνηση να εγκύψει πάνω στο αδιέξοδο των εργαζομένων, στην κατεύθυνση των προτάσεών τους για ενίσχυση και θωράκιση του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” ώστε σε κάθε Δήμο να λειτουργεί το εν λόγω πρόγραμμα, με νέα, σύγχρονα, τεχνολογικά μέσα και οχήματα, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των Δήμων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!