«Βηματοδότης»: «Θεσμική Συμφωνία» ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη

Για “θεσμική συμφωνία” ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνει λόγο η στήλη “Βηματοδότης” του ΔΟΛ, προκαλώντας αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτά του “Βηματοδότη”, που έχει προκαλέσει πλήθος σχολίων μεταξύ υπουργών και κυρίως βουλευτών, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον Πρωθυπουργό εγγυήσεις ότι, οι επερχόμενες εκλογές, όποτε κι αν διεξαχθούν, θα γίνουν με σταυρό προτίμησης. Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε απέναντι στον κ. Μητσοτάκη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ, του εμπιστεύτηκε ότι θέλει να ανανεώσει την Κ.Ο. της ΝΔ, με στελέχη που θα επιλέξει ο ίδιος, αποφεύγοντας με το τρόπο αυτό τη λίστα.

Αναλυτικά, το ρεπορτάζ του “Βηματοδότη” έχει ως εξής:

“Ενα από τα γνωστά πουλάκια που κατοικοεδρεύουν εκεί γύρω στο Μέγαρο Μαξίμου (και παρατηρούν τα πάντα) μου σφύριξε ότι στην πρόσφατη γνωστή συνάντηση που είχαν ο Αλ. Τσίπρας και ο Κυρ. Μητσοτάκης (φωτογραφία) για το Κυπριακό, το θέμα που συζητήθηκε περισσότερο ήταν οι… εκλογές. Με πληροφόρησε μάλιστα ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ευθέως από τον Πρωθυπουργό να διεξάγει το συντομότερο εκλογές και όταν ο κ. Τσίπρας του είπε ότι γνωρίζει πως αυτό είναι το πάγιο αίτημα της ΝΔ (από τότε που εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης) αλλά δεν είναι στην ατζέντα του οι εκλογές, τότε επετεύχθη μια πρώτη συμφωνία ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ποια είναι αυτή;

Ο κ. Μητσοτάκης μαθαίνω ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να δεσμευθεί ότι οι εκλογές, όποτε αυτές και να διεξαχθούν, να γίνουν με σταυρό προτίμησης. Κάτι είχε ακούσει ότι επίκειται τροποποίηση του εκλογικού νόμου και ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας του τις έδωσε, αφού έτσι και αλλιώς η προθεσμία για τη λίστα λήγει τον Μάρτιο.

Ετσι επετεύχθη η πρώτη συμφωνία ανάμεσα στους δύο πολιτικούς. Το ερώτημα όμως είναι γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν επέμενε στον καθορισμό ημερομηνίας εκλογών αλλά στη διεξαγωγή αυτών με σταυρό προτίμησης. Η απάντηση είναι ότι με αυτόν τον τρόπο νομίζει ότι θα πετύχει ανανέωση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και θα απαλλαγεί από ορισμένα βαρίδια του παρελθόντος. Κάτι που όπως έμαθα το υπέθεσε και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος (και δεν θέλω διαψεύσεις) το αίτημα αυτό του κ. Μητσοτάκη (ή τη συμφωνία εάν θέλετε) το μετέφερε αυτούσια και αλλού (εδώ κωλύομαι να σας πω σε ποιον). Με τη σημείωση όμως ότι με τον σταυρό προτίμησης δεν είναι βέβαιον ότι θα εκλεγούν οι άνθρωποι του κ. Μητσοτάκη…”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!