Categories: Πολιτική

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη -ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράφει τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο

Στην αναστολή της κομματικής ιδιότητας του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του γεγονότος ότι ο κ. Αλεξόπουλος είναι συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των εμπλεκομένων, φερόμενων ως βιαστών στην υπόθεση της καταγγελίας από την 24χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη που έχει καταγγείλει ομαδικό βιασμό.

Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης
«Η ιδιότητα του κομματικού μέλους του κ. Θεόφιλου Αλεξόπουλου αναστέλλεται, μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:

«Ο κ. Θεόφιλος Αλεξόπουλος ως δικηγόρος έχει το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωση, να επιλέγει σε ποιους θα παράσχει τις νομικές του υπηρεσίες.

»Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ωστόσο, δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για “victim blaming”, που έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με το ηθικό και αξιακό φορτίο του κόμματος και της Αριστεράς.

»Γι’ αυτό το λόγο η ιδιότητα του κομματικού μέλους του κ. Θεόφιλου Αλεξόπουλου αναστέλλεται, μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη:  Διαψεύδει τη φραστική επίθεση που κατήγγειλε η 24χρονη

Στο μεταξύ η 24χρονη κοπέλα σε συνέντευξή της κατήγγειλε τον κ. Αλεξόπουλο ότι της επιτέθηκε φραστικά, κάτι που ο ίδιος ο δικηγόρος διέψευσε με δήλωσή του.

Συγκεκριμένα, η 24χρονη σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ανέφερε ότι ο δικηγόρος ενός εκ των εμπλεκόμενων κατά τη διάρκεια παραμονής του στο Αστυνομικό Τμήμα, της επιτέθηκε φραστικά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος «σε κανένα σημείο της προανάκρισης αλλά και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα, την οποία δεν γνωρίζω και ασφαλώς η φερόμενη φραστική επίθεση ουδέποτε συνέβη, όχι μόνο γιατί είναι έκνομη αλλά κυρίως γιατί δεν απηχεί στις αρχές και το ήθος μου, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση μου στο λειτούργημα που ασκώ και στο σεβασμό που οφείλω και πάντοτε επιδεικνύω σε όλους τους παράγοντες της δίκης».

Σε κανένα σημείο της προανάκρισης δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου έχει ως εξής:

«Με θλίψη μου ενημερώθηκα το γεγονός ότι η 24χρονη κοπέλα η οποία την 1/1/22 κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού, αναφέρεται στο όνομα μου, ως συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου και δηλώνει ότι της επιτέθηκα φραστικά κατά την παραμονή της στο Αστυνομικό Τμήμα.

»Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να υπογραμμίσω ότι η διαδικασία της προανάκρισης στο πλαίσιο της προδικασίας και της δίωξης περιγράφεται από το Σύνταγμα και τον ΚΠΔ και εν προκειμένω ασκήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης.

»Σε αυτό το πλαίσιο ο ρόλος του συνηγόρου υπεράσπισης περιορίζεται στη γνώση της διαδικασίας και την απολογία του κατηγορουμένου, πράξεις που έπονται των μαρτυρικών καταθέσεων. Εξάλλου συνιστά ποινικό αδίκημα η επικοινωνία με τους μάρτυρες κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον ο εκφοβισμός τους.

»Σε κανένα σημείο της προανάκρισης αλλά και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα, την οποία δεν γνωρίζω και ασφαλώς η φερόμενη φραστική επίθεση ουδέποτε συνέβη, όχι μόνο γιατί είναι έκνομη αλλά κυρίως γιατί δεν απηχεί στις αρχές και το ήθος μου, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση μου στο λειτούργημα που ασκώ και στο σεβασμό που οφείλω και πάντοτε επιδεικνύω σε όλους τους παράγοντες της δίκης.

»Θλίβομαι που το λειτούργημα του συνηγόρου υπεράσπισης και ο ρόλος του υπερασπιστή (είτε ανήκει σε δικηγορικό τζάκι, είτε όχι κε Τριανταφυλλόπουλε) γίνεται βορά στον επικοινωνιακό κυκεώνα γύρω από μία υπόθεση!

»Με τιμή, Θεόφιλος Αλεξόπουλος».

Comments are closed.


Recent Posts

ΣΥΠΑ: Πόσοι μήνες χρειάζονται για να επισκευαστεί ένα σπασμένο τζάμι;

Οι μήνες περνούν και το τζάμι στον 4ο όροφο του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής παραμένει σπασμένο. Αλήθεια, πόσοι μήνες…

2 λεπτά ago

Καλαμαριά: Εντυπωσιακό γκράφιτι για τη τραγωδία στα Τέμπη

Ένα εμπνευσμένο γκράφιτι που είναι αφιερωμένο στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος με τα τρένα στα Τέμπη, αλλά και σε όσους ευθύνονται…

4 λεπτά ago

ΔΔΔΥ: Νέα δημοπρασία οχημάτων- Τιμές εκκίνησης από 50 ευρώ (λίστα)

Δεκάδες οχήματα προς κυκλοφορία εκποιεί ο πρώην ΟΔΔΥ σε δημοπρασία που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στις εγκαταστάσεις…

9 λεπτά ago

Νέο παραλήρημα Αμβρόσιου μετά τις εμετικές δηλώσεις για τα Τέμπη – Ποιον αποκαλεί «διαβολόπαιδο»

Με νέο παραλήρημα επανέρχεται ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, λίγες ημέρες μετά τις εμετικές δηλώσεις, όπου χαρακτήρισε «οργή θεού για…

16 λεπτά ago

Η ανάρτηση Τσελέντη για το σεισμό στην Αμφιλοχία

Να ακολουθούν «με ευλάβεια» τα μέτρα σεισμικής προφύλαξης, προτρέπει τους κατοίκους της Αμφιλοχίας, ο Άκης Τσελέντης, μετά τον σεισμό των…

17 λεπτά ago

«Καθημερινή» κατά Μητσοτάκη για την ημερομηνία των εκλογών

Το γεγονός ότι οι επιθέσεις της Καθημερινής και δη από το πρωτοσέλιδό της εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκης πληθαίνουν, μόνο ως…

20 λεπτά ago