Βερναρδάκης: Στρατηγικό λάθος να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα της κεντροαριστεράς

«Στις ευρωεκλογές θα πάμε με το εκλογικό σύστημα που υπάρχει δηλαδή με σταυρό. Δε θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός», ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας

«Θα ήταν στρατηγικό λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε κόμμα της κεντροαριστεράς», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης προσθέτοντας ότι «πρέπει να παραμείνουμε ο σκληρός πόλος της αριστεράς γύρω από τον οποίο θα οικοδομήσουμε συμμαχίες».

Παράλληλα, ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ πρόσθεσε ότι αναφορικά με τις εκλογές ότι «θα κριθούν στο σαφές δίλημμα εάν θα επικρατήσει η πολιτική υπεράσπισης των χαμηλών στρωμάτων είτε η πολιτική που κατέστρεψε τα προηγούμενα χρόνια το κοινωνικό κράτος».

Επιπρόσθετα, ο Χρ.Βερβαρδάκης χαρακτήρισε απολύτως διλημματικές τις επόμενες εκλογές «με ευθύνη και του ΚΙΝΑΛ που δεν υπερψήφισε το νόμο για απλή αναλογική» με αποτέλεσμα να μην αποσπάσει 180 βουλευτές ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε στη μεταμνημονιακή περίοδο εκείνους του όρους ενός πλατύ κοινωνικού μετώπου απέναντι στον φιλελευθερισμό και την ακροδεξιά», προειδοποίησε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε ότι «την ίδια ώρα έχουμε τα μάτια μας για συμμαχίες. Θέλουμε τις ωσμώσεις αυτός είναι ο προοδευτικός πόλος».

Παράλληλα, ο κ. Βερβαρδάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει κάτι σε σχέση με τη σταυροδοσία στις ευρωεκλογές. «Δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι στο θέμα της σταυροδοσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αν θα έπρεπε να αλλάξει κάτι και αυτό θα έπρεπε να το δούμε για τις επόμενες εκλογές είναι να είναι όλη η χώρα μια Περιφέρεια με σταυρό»

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «υπάρχει ένα κομμάτι της πραγματικά φιλελεύθερης κεντροδεξιάς το οποίο ενδιαφέρει. Ένα κομμάτι της ήταν και οι ΑΝΕΛ. Ως διάσπαση της κεντροδεξιάς οι ΑΝΕΛ είχαν κοινωνική αναφορά, ενώ σήμερα όχι».

«Πήραμε την ευθύνη για την αλλαγή του κυβερνητικού μείγματος σε πλαίσιο διαφάνειας», ξεκαθάρισε ο ίδιος

Αναφορικά με τη στάση του ΚΙΝΑΛ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν είναι πολιτική γραμμή αλλά ψυχολογική έκρηξη», προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να απαλλάξουμε από το ψυχαναλυτικό φορτίο το ΚΙΝΑΛ μπαίνοντας στην πολιτική ουσία».

«Εάν ο ΚΙΝΑΛ ακολουθήσει πολιτική συνεργασία με τη ΝΔ θα έχει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα» σημείωσε ο Χρ.Βερναρδάκης, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «δεν συνομιλούμε με κανένα κεντρικό πρόσωπο από το παλιό καθεστώς».

«Παρά την κρίση υπήρξαν κοινωνικές κατακτήσεις. Βγήκαμε από την κρίση με μεγάλα κομμάτια των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων όρθια. Είναι κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ. θα θέσουμε στο εκλογικό σώμα ως μία πολιτική που δεν πρέπει να επιστρέψει στο παλιό. αντίθετα πρέπει να έχει συνέχεια η συνέχεια της πολιτικής που ακολουθήσαμε για διεύρυνση της δημοκρατίας των κοινωνικών και των οικονομικών δικαιωμάτων ή επιστροφή σε ένα σύστημα που θα αμφισβητήσεις αυτές τις κατακτήσεις που έστω και σε αυτό το πλαίσιο υπήρξαν».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ, ΛΑΘΟΣ, ΚΟΜΜΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!