Βερναρδάκης: Αιχμές για την προσέγγιση Καμμένου-Πατούλη στην απλή «δυσαναλογική»

Ενδεικτική της απόστασης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Π.Καμμένου για την προσέγγισή του με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο κ. Βερναρδάκης εξέφρασε την απορία του για το τι ακριβώς και γιατί μπορεί να συζητάει ο Πάνος Καμμένος των ΑΝΕΛ με τον Γ. Πατούλη της ΚΕΔΕ περί εκλογικού συστήματος στην αυτοδιοίκηση, όταν έχει ψηφίσει την απλή αναλογική σε εθνικό επίπεδο: «Προφανώς δημιουργεί ερωτηματικά και σε κάποιο βαθμό απορίες ορθολογικού χαρακτήρα. Τι μπορεί πράγματι να κομίζει δημιουργικά η άποψη του Πατούλη ως προέδρου της ΚΕΔΕ;», αναρωτήθηκε.

«Υπάρχει ένα νομοσχέδιο με πάρα πολλά άρθρα, για το οποίο η ΚΕΔΕ δεν τοποθετείται καθόλου σχεδόν.  Το μόνο στο οποίο έχει επικεντρωθεί είναι ο εκλογικός νόμος. Όταν λοιπόν συζητάς με τον Πατούλη για αυτό το θέμα, στην πραγματικότητα βάζεις ένα ζήτημα «δυσαναλογικής» στους Δήμους, ενώ έχεις ψηφίσει αναλογική σε εθνικό επίπεδο. Αυτό βάζει ένα ζήτημα ορθολογικής αντιμετώπισης των πραγμάτων. Τι ακριβώς μπορεί να συζητάς και γιατί πρέπει να το συζητάς μαζί του, όταν για τον κ. Πατούλη είναι μία ανυποχώρητη θέση;», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι ζητά να τεθεί, όπως και στις εθνικές εκλογές, πλαφόν 3% για την είσοδο των συνδυασμών στο δημοτικών και περιφερειακό συμβούλιο. 

Νωρίτερα, ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχουν «στην αυτοδιοίκηση, όπως και στον συνδικαλισμό, πολύ ισχυρές δομές συμφερόντων που αναπαράγονται και χρησιμοποιούν την αυτοδιοίκηση και τα οικονομικά και αναπτυξιακά εργαλεία παρέχει η διοίκηση μίας περιφέρειας ή ενός δήμου. Έχουν γίνει πια συστήματα τοπικών διαπλοκών και συναλλαγών».

«Η απλή αναλογική, δηλαδή η δυνατότητα να εκπροσωπηθούν αυθεντικά προγράμματα και ομάδες πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο, απειλεί να ταράξει την «ισορροπία» που έχει δημιουργηθεί αρκετά χρόνια τώρα», κατέληξε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΑΙΧΜΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!