Βερναρδάκης: Άνοιξε «παράθυρο» για απλή αναλογική στις επερχόμενες εθνικές εκλογές

«Παράθυρο» επαναφοράς του συστήματος της απλής αναλογικής για τις ερχόμενες εθνικές εκλογές άνοιξε ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης αποκαλύπτοντας ένα ακόμα κομμάτι των εκλογικών σχεδιασμών του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο υπουργός Επικρατείας απευθυνόμενος αποκλειστικά στην κυρία Φώφη Γεννηματά, υπενθύμισε ότι η ΔΗΣΥ είχε καταψηφίσει πριν από περίπου ένα χρόνο την διάταξη για την εφαρμογή της απλής αναλογικής με το επιχείρημα πως τότε η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

«Η κατάτμηση των περιφερειών έγινε πραγματικότητα και αποτελεί πρόκληση για το Κίνημα Αλλαγής αν πρέπει να ξανασκεφτεί την στάση του για τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική» είπε χαρακτηριστικά ο κ Βερναδάκης από το βήμα της Ολομέλειας αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας της κυρίας Γεννηματά. Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει με ιδεολογικά και πολιτικά τεχνάσματα την άλωση του κεντροαριστερού χώρου, υποστήριξε πως «εάν το ΚΙΝΑΛΛ δεν στηρίξει την απλή αναλογική θα επιβεβαιώσει ότι είναι ένα μόρφωμα που λειτουργεί ως ουρά της Νέας Δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη για την απλή αναλογική στις εθνικές εκλογές είχε μεν ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, αλλά με λιγότερες από 200 ψήφους που κατά το Σύνταγμα είναι απαραίτητες για να εφαρμοστεί άμεσα και όχι στις δεύτερες εκλογές.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ, ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]