ΡΟΗ
προηγ επομ

Βενιζέλος:Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να μην έχει καμία περιφέρεια και κανέναν μεγάλο δήμο στις εκλογές

Στο μήνυμα που πρέπει να σταλεί μέσω των ευρωπαϊκών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε γεύμα που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Ελιάς και των επικεφαλής των υπόλοιπων κομμάτων και κινήσεων που τη συγκροτούν, μετά την εκδήλωση για την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου.

«Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη, για τη χώρα, την κυβέρνηση, τη στρατηγική να υπάρξει ένα εκλογικό αποτέλεσμα από τους αριθμούς των ευερωεκλογών και από τα σύνθετα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα μπορεί να ερμηνευτεί σωστά, δηλαδή να ανακοπεί η αφελής και αδιέξοδη στρατηγική της εφόδου που πήγε να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αποτέλεσμα, να κατισχύσει η κοινή λογική και να αναδειχτεί η δική μας διαφορετικότητα σε σχέση με τη ΝΔ, με την οποία συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε», τόνισε. Με αυτόν τον τρόπο εξήγησε γιατί δεν πρέπει να υπάρξει χαλαρή ψήφος στις επικείμενες εκλογές, σε αντίθεση με ό,τι ενδεχομένως συνέβαινε παλαιότερα στις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές, σημειώνοντας επιπλέον ότι τώρα οι πολίτες δεν είναι εγκλωβισμένοι στα μεγάλα μπλοκ εξουσίας και πως «δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιου είδους εκλογές μετά την αναδιάταξη της κοινωνίας και την αναμόρφωση του κομματικού συστήματος».

Σε αυτό το πλαίσιο εκτίμησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να μην έχει καμία περιφέρεια και κανέναν μεγάλο δήμο στις εκλογές» και υποστήριξε ότι «δεν μπορείς να έχεις μια νέα παράταξη χωρίς ρίζες, χωρίς εκφάνσεις στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές». Συνεχίζοντας είπε ότι «δεν πρόκειται για παράταξη, αλλά για συγκυριακό όχημα μέσα από το οποίο εκφράζεται η απόγνωση, η δυσαρέσκεια, η αγωνία και η τιμωρητικότητα». Αντίθετα, συνέχισε, «εμείς έχουμε αναμφίβολα μια παράταξη με ρίζες που εκφράζονται στους δήμους, στα επιμελητήρια, στους συλλόγους, στις ομοσπονδίες, αλλά απέχουν από την κομματική έκφραση την οποία τώρα την εκφράζουμε ως προσπάθεια ένωσης δυνάμεων».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!