Βενιζέλος: Στις εκλογές ΟΤΑ & τις ευρωεκλογές δεν κρίνεται η κυβέρνηση αλλά το κλίμα

Το μέγεθος της πολιτική σημασία των ευρωεκλογών αλλά και των αυτοδιοικητικών εκλογών επιχείρησε να αποτυπώσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ και το ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου», με τίτλο «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υγεία και Κοινωνικό Κράτος», σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος. Και όπως είπε, «οι αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές δεν είναι εθνικές, δεν κρίνεται η κυβέρνηση, αλλά κρίνεται το κλίμα, η εθνική ατμόσφαιρα, κρίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η νομιμοποίηση των πολιτικών παραγόντων, γιατί ο καθένας θα κάνει μετά την ερμηνεία του. Αυτό που κυρίως κρίνεται είναι η αντοχή μιας εθνικής στρατηγικής που την εγγυάται το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, η κεντροαριστερά της ευθύνης», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καθαρή γραμμή και για τις δυο εκλογές: Κριτήριο στις δημοτικές είναι ο σεβασμός στις κοινωνίες και στους ανθρώπους που έχουν δουλέψει ή των νέων που θέλουν να δουλέψουν, είπε και πρόσθεσε ότι προφανώς υπάρχει πολιτικός και αναπτυξιακός χαρακτήρας. Αναρωτήθηκε δε «εάν αυτή η αίσθηση της εφόδου σε εθνικό επίπεδο που νομίζουν ότι θα ευνοήσει κάποια κόμματα ή ένα κόμμα μετουσιώνεται σε περιφερειακό επίπεδο».

Σχετικά με τις ευρωεκλογές είπε ότι το ζητούμενο είναι η αύξηση των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών δυνάμεων ώστε να δοθεί προοδευτικό πρόσημο. «Γι’ αυτό συσπειρώνουμε την δημοκρατική προοδευτική παράταξη και γι’ αυτό έχουμε ανταπόκριση», είπε, ενώ αφήνοντας αιχμές σε όσους δεν συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, μίλησε για «’αειπάρθενους’ που αγωνίζονται να σώσουν τη χώρα από την κρίση», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι ‘πρέπει να ξέρουν ότι ο λαός δεν αποτελείται από ‘μωρές παρθένες’, όλοι καταλαβαίνουν». Αναφερθείς στην απόφαση για σταυροδοσία και διπλασιασμό των υποψηφίων στις ευρωεκλογές, είπε ότι έτσι σπάει κάθε παρασκηνιακή και πελατειακή συζήτηση. Τόνισε ακόμα ότι «θα φτάσουμε σε ένα ψηφοδέλτιο συναινετικό, ενωτικό, αξιοκρατικό, περιφερειακό, με κοινωνική και αξιακή ταυτότητα και θα δώσουμε σε ανθρώπους κατά προτίμηση νέους τη δυνατότητα να δείξουν τα προσόντα τους».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΣΟΚ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]