Βενιζέλος: Η κυβερνητική συνεργασία επαναθεμελιώνεται - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
23
Μάι
Back

Βενιζέλος: Η κυβερνητική συνεργασία επαναθεμελιώνεται

Τους λόγους που τον ώθησαν να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, δίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής, με τίτλο «Η δημοκρατική παράταξη είναι εδώ!».

«Το ΠΑΣΟΚ ξέρει τις δυσκολίες και τους κινδύνους μίας κυβερνητικής συνεργασίας με τη συντηρητική παράταξη που έχει τα δικά της προτάγματα, τους δικούς της ρυθμούς, τις δικές της πρακτικές. Δεν κάνουμε όμως κάτι περίεργο σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Κάνουμε κάτι εθνικό αναγκαίο. Η εθνική ανάγκη μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως ισχυρή, δίκαιη και έντιμη βάση συνεργασίας», λέει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις η κυβερνητική συνεργασία επαναθεμελιώνεται και συμπληρώνει: «Η εθνική στρατηγική δεν αρκεί να επιβεβαιωθεί. Πρέπει να προσλάβει τη μορφή ενός ολοκληρωμένου στις λεπτομέρειές του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, ικανού να πείσει και να παρακινήσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου».

Υπογραμμίζει ότι «η δημοκρατική παράταξη» είναι και πάλι ο εγγυητής της σταθερότητας. «’Σχέδιο Β’ ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει» λέει και συμπληρώνει: «Το ευρωπαϊκό γήπεδο είναι δύσκολο, μυωπικό, συντηρητικό και επίμονο. Αλλά είναι το καλύτερο για να μην πω το μόνο που υπάρχει για τη χώρα μας» καταλήγει στο άρθρο του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!