Βαρουφάκης: «Λερναία Ύδρα» το σχέδιο «Hρακλής» για τα κόκκινα δάνεια

“Παραπλανητικό” χαρακτήρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης το όνομα “Ηρακλής” που δόθηκε στο σχέδιο για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων των τραπεζών, σημειώνοντας στην τοποθέτησή του στη Βουλή ότι πρόκειται στην ακρίβεια για “Λερναία Ύδρα”, καθώς “για κάθε δάνειο που θα κόβεται, δύο θα φυτρώνουν”.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, “όταν πτωχεύει ένα σύστημα υπάρχουν δύο λύσεις: η διάσωση των τραπεζών και η διάσωση των τραπεζιτών με μόνιμη διασωλήνωσή τους με την πολιτεία”. Έστω, όπως είπε, ότι το σχέδιο “Ηρακλής” πετύχει, “το ποσοστό των προμηθειών του δημοσίου είναι ανάλογο των πλειστηριασμών. Ουσιαστικά εισάγετε κίνητρα ώστε μέρα με τη μέρα να έχουμε επιτάχυνση των εξώσεων”.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η “χώρα μας γίνεται όλο και πιο πτωχευμένη, ενώ τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου μοσχοπουλιούνται στις αγορές”. Άσκησε δε κριτική στην κυβέρνηση ότι “παράγετε νέο χρέος το οποίο παρουσιάζετε ως ιδιωτικό, αλλά έχει τις βάσεις του στο δημόσιο. Δηλαδή πτωχεύουμε όλο και περισσότερο”.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ανακοίνωσε πως το ΜέΡΑ25 αποχωρεί από τη συζήτηση στη Βουλή. “Επειδή το προεδρείο δεν μπορεί να προφυλάξει το κύρος του κοινοβουλίου με αυτή τη διαδικασία, θα το κάνουμε εμείς στο ΜέΡΑ25 για αυτό και αποχωρούμε”, ανέφερε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΑΝΕΙΑ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΣΧΕΔΙΟ, ΗΡΑΚΛΗΣ, ΚΟΚΚΙΝΑ, ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!