Βαρουφάκης: Καταθέτει υπέρ του Ασάνζ στις ισπανικές αρχές

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 27 Οκτωβρίου 2020 - 12:40
  • Comments Off

Ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον της εταιρίας UC Global που εγκαλείται για τις παρακολουθήσεις εναντίον του ακτιβιστή Τζούλιαν Ασάνζ, καταθέτει σήμερα ο Γιάννης Βαρουφάκης, γραμματέας του Μέρα 25 Γιάνης Βαρουφάκης. Καταθέτει στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας που διεξάγουν οι αρχές της Ισπανίας.

Η υπόθεση αφορά την δράση της εταιρίας και την παρακολούθηση συνδιαλέξεων του Τζούλιαν Ασανζ όσο παρέμενε στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο.

Η UC Global, κατηγορείται για παράνομη βιντεοσκόπηση και ηχογράφηση των ιδιωτικών συναντήσεων του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Τζούλιαν Ασάνζ, κρυφή λήψη φωτοτυπιών του διαβατηρίου του, όπως και των περιεχόμενων του κινητού του.

Το Μέρα 25 θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός της δίκης επισημαίνοντας πως «έχει τεράστια σημασία ότι μια Ευρωπαϊκή Δικαστική Αρχή κινείται εναντίον των διωκτών του Julian Assange σε μια περίοδο που ο ίδιος αργοσβήνει στο Βρετανικό Γκουαντάναμο (στις φυλακές ύψιστης ασφάλειας του Belmarsh όπου για 23 ώρες το 24ωρο βρίσκεται σε απάνθρωπη απομόνωση). Για ποιο έγκλημα; Μόνο και μόνο επειδή πληροφόρησε τους πολίτες της Δύσης για τα εγκλήματα των κυβερνήσεών τους που γίνονταν πίσω από την πλάτη τους αλλά πάντα στο όνομά τους». Μάλιστα σημειώνει πως «καλούμε όλες και όλους να ενώσουν τις φωνές μας απαιτώντας την άμεση αποφυλάκισή του Τζούλιαν Ασάνζ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΑΣΑΝΖ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!