Βαρουφάκης: Το δημοτικό συμβούλιο της Δρέσδης έχει περισσότερη εξουσία από τον Αλέξη

Το «μικρόβιο» με τις συνεντεύξεις αλλά και η μήνι κατά του Αλέξη Τσίπρα και της τρόικα, φαίνεται πως δεν έχουν εγκαταλείψει τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε νέα του συνέντευξη στην ιστοσελία της εφημερίδας Der Spiegel, ο πάλαι ποτέ «τσάρος» της Οικονομίας και συνεργάτης του Πρωθυπουργού, επιτίθεται και πάλι κατά των αγαπημένων του στόχων:

«Το δημοτικό συμβούλιο της Δρέσδης έχει περισσότερη εξουσία από τον Αλέξη» δηλώνει σκωπτικά και υποστηρίζει: «Το δικό της τόνο η κυβέρνηση τον βάζει μόνο στον αγώνα κατά των ολιγαρχιών – και αυτοί προστατεύονται από την τρόικα».

Προειδοποιεί ότι «τα μέτρα του μνημονίου θα καταστρέψουν την χώρα» και πως «οι συμφωνίες με τους δανειστές δεν αφήνουν καμία ελευθερία».

Γιατί δεν φορολόγησα τους πλοιοκτήτες

Ο Βαρουφάκης ερωτάται από τον γερμανό δημοσιογράφο για ποιον λόγο δεν φορολόγησε τους πλοιοκτήτες. «Οι περισσότεροι είναι Βρετανοί πολίτες και τα σπίτια τους στην Αθήνα ανήκουν σε υπεράκτιες εταιρείες» υπεραμύνεται ο πρώην υπουργός. Υποστηρίζει δε πως «οι πραγματικοί ολιγάρχες είναι όμως άλλοι: εργολάβοι, οι οποίοι με υπερκοστολογημένους δρόμους έγιναν πλούσιοι. Τραπεζίτες, οι οποίοι διοικούν ακόμα, παρόλο που οι τράπεζες τους έπρεπε να σωθούν από το κράτος… Ακόμη, οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ, οι οποίοι με τη βοήθεια των καρτέλ επιβάλλουν υψηλές τιμές. Σε όλα αυτά θέλαμε να βάλουμε ένα τέλος. Όμως η Τρόικα ενδιαφέρεται μόνο για την αύξηση της φορολογίας και τις περικοπές των συντάξεων».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!