Βαριές καταγγελίες Σούρλα: Ζητά να μάθει αν πρώην δικαστικοί μπορούν να δικηγορούν

Το ερώτημα αν οι δικαστές και οι εισαγγελείς θα έπρεπε να δικηγορούν μετά την παραίτησή τους έθεσε ο γγ Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας προς τον υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου.

Το ερώτημα τίθεται με αφορμή την επαγγελματική δράση του πρώην οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη, ο οποίος -σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής- προσφέρει τις νομικές υπηρεσίες του στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, στον προφυλακισμένο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, αλλά και σε εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο της ασφαλιστικής «Ασπίς».

Ειδικότερα, ο κ. Σούρλας αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Μετά από διαμαρτυρίες πολιτών και ερωτήματα που υποβλήθηκαν στη γενική γραμματεία Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, για το αν και κατά πόσον θα έπρεπε να επιτρέπεται σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς να δικηγορούν μετά την παραίτησή τους και μάλιστα να αναλαμβάνουν την υπεράσπιση ακόμη και υποθέσεων οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, ο Γιώργος Σούρλας ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου και πρότεινε να εξεταστεί το ζήτημα σε όλες του τις διαστάσεις προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη του κύρους της Δικαιοσύνης».

Ο ίδιος ο κ. Μουζακίτης, με συνέντευξη του στην κυριακάτικη εφημερίδα Πρώτο Θέμα, κατήγγειλε παρεμβάσεις στο έργο του ως οικονομικός εισαγγελέας.

Ειδικότερα για την έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Μουζακίτης λέει ότι πως «στο διάστημα που δουλεύαμε τη λίστα Λαγκάρντ ήμασταν (σ.σ. μαζί με τον άλλο οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη) συνεχώς υπό την απειλή άσκησης πειθαρχικής δίωξης».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΣΟΥΡΛΑΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]