τζούφη-αλά-καρτ-το-μήνυμα-περηφάνιας-τ-885650
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 23.07.2021 | 13:35

Τζούφη: Αλά-καρτ το μήνυμα περηφάνιας της Νίκης Κεραμέως για τη διάκριση Αντετοκούνμπο

Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μερόπη Τζούφη, υπενθυμίζει με αφορμή την ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, πως δύο μαθητές-πρόσφυγες στα Ιωάννινα απειλούνται με απέλαση.

Η Μερόπη Τζούφη, με ανάρτησή της στα social media, αναφέρει:

Είδα το μήνυμα της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την κορυφαία αθλητική διάκριση των αδερφών #Αντετοκούνμπο. Μιλά για εθνική υπερηφάνεια και σωστά. Η διάκριση αυτή μας κάνει όλες και όλους υπερήφανους.

Όμως η περηφάνια μας δεν μπορεί να είναι «αλά-καρτ». Η ίδια περηφάνεια σημαίνει χαρτιά στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Σημαίνει ένταξη όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην κοινωνία και την εκπαίδευση.

Στα Ιωάννινα, δύο μαθητές που αποτελούν παράδειγμα κοινωνικής ένταξης και παιδαγωγικής συμπερίληψης απειλούνται με απέλαση. Η κυρία υπουργός δεν αισθάνεται περήφανη για αυτά τα παιδιά, όπως και για τα χιλιάδες άλλα που φρόντισε να αποκλείσει από τα σχολεία.

Με το Νίκο Φίλη και τον Γιώργο Ψυχογιό καταθέσαμε εδώ και μέρες σχετική ερώτηση προς τα υπουργεία Παιδείας και Μετανάστευσης. Απάντηση καμία… Εχθές στη Βουλή ρώτησα την ίδια την κα Κεραμέως. Έκανε πως δεν άκουσε…