Τζιτζικώστας - Πατούλης για την καταδίκη φασιστικών επιθέσεων
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back
Τζιτζικώστας - Πατούλης για την καταδίκη φασιστικών επιθέσεων: Δύο διαφορετικά πρόσωπα της ΝΔ

Τζιτζικώστας – Πατούλης για την καταδίκη φασιστικών επιθέσεων: Δύο διαφορετικά πρόσωπα της ΝΔ

Εντύπωση προκαλεί η διαφορετική στάση δύο περιφερειαρχών από τoν ίδιο πολιτικό χώρο, τη ΝΔ, για τις φασιστικές επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Σε αντίθεση με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη,  που απέρριψε ψήφισμα καταδίκης των επιθέσεων, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν ανοιχτός στην καταδίκη με άλλες παρατάξεις.

Διαβάστε το σχετικό κείμενο που αποτελεί ανακοινωση παρατάξεων του περιφερειακή Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονία για τα γεγονότα στη Σταυρούπολη:

«Από κοινού παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζουμε απερίφραστα και εμφατικά τα πρόσφατα γεγονότα βίας που διαδραματίστηκαν στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και στα ΕΠΑΛ Ευόσμου και Ηλιούπολης. Στεκόμαστε ξεκάθαρα απέναντι σε κάθε πράξη και μορφή βίας χωρίς καμία διάκριση και ειδικότερα όταν πίσω από αυτές κρύβονται δυνάμεις που καλλιεργούν και φιλοδοξούν να αναζωπυρώσουν ναζιστικές αντιλήψεις, στις οποίες οι πολίτες έχουν γυρίσει οριστικά την πλάτη.
Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας τόσο στα θύματα αυτών των επιθέσεων όσο και στο σύνολο της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας.

Η παιδεία και η δημοκρατία αποτελούν ισχυρά θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και η υπεράσπισή τους είναι ιερό καθήκον το οποίο έχουμε δεσμευτεί να υπηρετούμε
σθεναρά.

Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες της οργανωμένης Πολιτείας για τη νόμιμη τιμωρία αυτών που τις προκάλεσαν και είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε δυνάμεις για να καταπολεμήσουμε τις αιτίες που προκάλεσαν αυτό το κύμα βίας και να εργαστούμε ενωτικά σε όλα τα επίπεδα για να εξαλειφθεί και η τελευταία ρίζα βίαιων και ναζιστικών αντιλήψεων από τον τόπο μας.

Την παραπάνω ανακοίνωση συνυπογράφουν οι παρατάξεις:
-«Αλληλεγγύη» – Απόστολος Τζιτζικώστας
-«Κοιτάμε μπροστά» – Χρήστος Γιαννούλης
-«Πράξεις για τη Μακεδονία» – Χρήστος Παπαστεργίου
-«Οικολογία – Πράσινη Λύση» – Φίλιππος Γκανούλης
-«Πρώτη δύναμη για τη Μακεδονία» – Γαβριήλ Αβραμίδης
-«Βάνης, εγγύηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Αδέσμευτος
συνδυασμός» – Δημήτρης Βάνης».

Ο Πατούλης βλάπτει την κυβέρνηση

Aυτό που λένε πολλοί – κι εντός ΝΔ – είναι πως η πολιτική συμπεριφορά Τζιτζικώστα βοηθάει την κυβέρνηση. Αντίθετα για τις επαναλαμβανόμενες λάθος κινήσεις του Γ. Πατούλη θεωρούν πως βλάπτουν την κυβέρνηση.

Κάτι τέτοιο, μάλιστα, συνεχίζουν, δείχνει τελικά γιατί ο Απόστολος Τζιτζικώστας έγινε πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), παρά τη σφοδρή επιθυμία Πατούλη να αναλάβει.

Τελευταίο «κρούσμα» Πατούλη, πάντως, ήταν  η… πρωτοβουλία να να μιλάει για τον εαυτό του σε  σε τρίτο πρόσωπο και σε πληθυντικό αριθμό!

Τζιτζικώτας και Πατούλης φαίνεται πως είναι από διαφορετική πάστα, λένε πολλοί και θυμίζουν το κυβερνητικό «άδειασμα» στον Γ. Πατούλη  για την υπερκοστολόγηση rapid tests από την εταιρεία Καρυπίδη.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!